Бріош (булочки)
(покроковий рецепт з фото)
Ранкова чашка кави або кухоль чаю, свіжоспечена булочка Бріош з ніжним, м'яким, волокнистих м'якушем і шматочок вершкового масла на ній - це неземну насолоду!
Любителям випічки хочу порекомендувати приготувати ці апетитні, ніжні і дуже прості булочки, рецепт яких прийшов до нас з французької кухні. Відмінне поповнення вашої кулінарної скарбнички! Ці чудові булочки можна подавати до супу або іншим перших страв, а також використовувати в якості основи для бургерів, наприклад. Повітряні і ніжні, вони буквально таять у роті.
- Борошно - 3, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Молоко тепле - 1/4 склянки
- Вода тепла - 1 Склянка
- Дріжджі - 2, 5 чайних ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Кунжут - 100 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
1. У чаші блендера змішайте воду, молоко, цукор і дріжджі. Залиште суміш на 5 хвилин.
Додайте борошно і яйце, збийте міксером протягом 8 хвилин.
Додайте борошно і яйце, збийте міксером протягом 8 хвилин.
2. Залиште тісто на годину для підняття. В цей час можете розігріти духовку до 200 градусів. Виросло тісто обомніте, сформуйте булочки і викладіть на деко.
3. Посипте булочки кунжутом і випікайте протягом 15 хвилин. Смачного!