Рецепт Булочки «бріош» для закваски фото

Булочки «бріош» для закваски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло , Дріжджі
На полуденок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Незважаючи на те, що традиційно такі булочки готують на дріжджовому тесті, тут ви дізнаєтеся, як приготувати булочки"Бріош" для закваски. Виходять вони нічим не гірші класичних, спробуйте!

Опис приготування:

У цих булочок дуже незвичайний вид: вони схожі на заварне тістечко. Особливістю цих булочок є те, що в їх склад входить велика кількість вершкового масла. Як правило, такі булочки готують на дріжджовому тесті, але цей рецепт доводить, що це можна зробити і на заквасці. Найкраще готувати такі булочки в формах для кексів, так вони будуть краще тримати форму. Бриоши можна подавати з супом або окремо з вершковим маслом.

  • Пшеничне борошно - 350 грам(25 г в закваску, 325 г в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 75 грам(25 г в закваску, 50 г в тісто)
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 40 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Жовток - 1 штука
  • Стартер (пшеничний або житній) - 1 Чайна ложка
булочки
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
булочки
2. Просіяне борошно змішайте з сіллю, цукром. Курячі яйця змішайте з холодною водою і перемішайте до появи легкої піни. У миску тістоміса викладіть закваску, борошняну і яєчну суміші. Вимісити тісто 5-7 хвилин 2 швидкості.
булочки
3. Тісто накрийте і залиште відпочивати. Заморожене вершкове масло натріть на крупній тертці і поставте в морозилку на 15 хвилин. Невеликими шматочками додайте натерте масло в тісто, постійно вимішуючи його.
булочки
4. Замісити тісто ще протягом 7-10 хвилин. Округлите тісто, викладіть в змащену олією миску і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на 4 годину. Покладіть тісто: руками розтягніть в прямокутник.
булочки
5. Двічі складіть тісто втричі і викладіть в миску швом вниз. Накрийте плівкою і поставте в холодильник на 12 годин. Викладіть тісто на робочу поверхню. Розкачайте тісто в джгут 5-7 см в діаметрі і розділіть на 12 частин. Скачайте кульки.
булочки
6. Сформуйте булочки: по Шарик відділів 1/3 частина, скачайте в кульку і помістіть в попередньо зроблене отвір у великому кульці. Викладіть булочки в форму для випічки.
булочки
7. Накрийте їх харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час. Змастіть булочки яєчним жовтком з водою. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин. Злегка остудіть булочки в формі, після чого викладіть їх на решітку. Смачного!

Схожі рецепти