Рецепт Булочки «бріош» для закваски фото

Булочки «бріош» для закваски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Французька кухня
Борошно, Молочні продукти, Вершкове масло, Дріжджі
На полуденок
Випічка, Булочки

Незважаючи на те, що традиційно такі булочки готують на дріжджовому тесті, тут ви дізнаєтеся, як приготувати булочки "бріош" для закваски. Виходять вони нічим не гірші класичних, спробуйте!

У цих булочок дуже незвичайний вид: вони схожі на заварне тістечко. Особливістю цих булочок є те, що в їх склад входить велика кількість вершкового масла. Як правило, такі булочки готують на дріжджовому тесті, але цей рецепт доводить, що це можна зробити і на заквасці. Найкраще готувати такі булочки в формах для кексів, так вони будуть краще тримати форму. Бриоши можна подавати з супом або окремо з вершковим маслом.

  • Пшеничне борошно - 350 грам(25 г в закваску, 325 г в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 75 грам(25 г в закваску, 50 г в тісто)
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 40 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Жовток - 1 штука
  • Стартер (пшеничний або житній) - 1 Чайна ложка
булочки
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
булочки
2. Просіяне борошно змішайте з сіллю, цукром. Курячі яйця змішайте з холодною водою і перемішайте до появи легкої піни. У миску тістоміса викладіть закваску, борошняну і яєчну суміші. Вимісити тісто 5-7 хвилин 2 швидкості.
булочки
3. Тісто накрийте і залиште відпочивати. Заморожене вершкове масло натріть на крупній тертці і поставте в морозилку на 15 хвилин. Невеликими шматочками додайте натерте масло в тісто, постійно вимішуючи його.
булочки
4. Замісити тісто ще протягом 7-10 хвилин. Округлите тісто, викладіть в змащену олією миску і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на 4 годину. Покладіть тісто: руками розтягніть в прямокутник.
булочки
5. Двічі складіть тісто втричі і викладіть в миску швом вниз. Накрийте плівкою і поставте в холодильник на 12 годин. Викладіть тісто на робочу поверхню. Розкачайте тісто в джгут 5-7 см в діаметрі і розділіть на 12 частин. Скачайте кульки.
булочки
6. Сформуйте булочки: по Шарик відділів 1/3 частина, скачайте в кульку і помістіть в попередньо зроблене отвір у великому кульці. Викладіть булочки в форму для випічки.
булочки
7. Накрийте їх харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час. Змастіть булочки яєчним жовтком з водою. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин. Злегка остудіть булочки в формі, після чого викладіть їх на решітку. Смачного!

Схожі рецепти