Домашній йогурт з закваски
(покроковий рецепт з фото)
Приготований в домашніх умовах йогурт не тільки смачніше, але і набагато корисніше для нашого шлунка, ніж покупної. Для нього вам знадобиться готова закваска. Дивимося рецепт!
Домашній йогурт стане справжнім святом для вашого шлунка. Він здатний м'яко відновити порушену прийомом антибіотиків флору, усунути негативний вплив всіх хвороботворних мікроорганізмів і налагодити роботу травного тракту. Для його приготування використовуються лише натуральні компоненти, тому його сміливо можна включати в щоденний раціон дітей. Його приголомшливий смак їм сподобається.
- Молоко - 1 літр
- Suhaia стартер - 1 штука
- Фрукти - За смаком
1. Закип'ятіть домашнє або пастеризоване молоко, остудіть його до теплого стану. Вилийте закваску в каструлю, залийте охолодженим окропом, після чого як слід її струсіть і закрийте кришкою. Вилийте розчинену у воді закваску в тепле молоко, перемішайте ложкою.
2. Обполосніть все стаканчики з йогуртінци окропом, розлийте по ним отриману суміш.
3. Надішліть склянки в йогуртницю, виставте на її панелі час приготування (зазвичай близько 9 годин) і необхідну температуру (в середньому - 36 градусів). Натисніть кнопку «Пуск» - і прилад сам почне сквашувати йогурт.
4. Після того як прозвучить сигнал закінчення роботи йогуртниці, дістаньте з неї склянки, закрийте їх кришками і відправте їх в холодильник.
5. Йогурт готовий. Тепер ви знаєте, як приготувати домашній йогурт з закваски. Перед подачею на стіл, до нього можна буде додати фрукти, мед або цукор. Якщо блюдо виявилося рідким, рекомендується додати час на його приготування. Але зазвичай 9 годин цілком достатньо для того, щоб приготувати цей смачний і корисний продукт для всієї родини.