Рецепт Домашній йогурт з закваски фото

Домашній йогурт з закваски
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко , Дріжджі
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Приготований в домашніх умовах йогурт не тільки смачніше, але і набагато корисніше для нашого шлунка, ніж покупної. Для нього вам знадобиться готова закваска. Дивимося рецепт!

Опис приготування:

Домашній йогурт стане справжнім святом для вашого шлунка. Він здатний м'яко відновити порушену прийомом антибіотиків флору, усунути негативний вплив всіх хвороботворних мікроорганізмів і налагодити роботу травного тракту. Для його приготування використовуються лише натуральні компоненти, тому його сміливо можна включати в щоденний раціон дітей. Його приголомшливий смак їм сподобається.

  • Молоко - 1 літр
  • Suhaia стартер - 1 штука
  • Фрукти - За смаком
домашній йогурт з закваски - фото крок 1
1. Закип'ятіть домашнє або пастеризоване молоко, остудіть його до теплого стану. Вилийте закваску в каструлю, залийте охолодженим окропом, після чого як слід її струсіть і закрийте кришкою. Вилийте розчинену у воді закваску в тепле молоко, перемішайте ложкою.
домашній йогурт з закваски - фото крок 2
2. Обполосніть все стаканчики з йогуртінци окропом, розлийте по ним отриману суміш.
домашній йогурт з закваски - фото крок 3
3. Надішліть склянки в йогуртницю, виставте на її панелі час приготування (зазвичай близько 9 годин) і необхідну температуру (в середньому - 36 градусів). Натисніть кнопку «Пуск» - і прилад сам почне сквашувати йогурт.
домашній йогурт з закваски - фото крок 4
4. Після того як прозвучить сигнал закінчення роботи йогуртниці, дістаньте з неї склянки, закрийте їх кришками і відправте їх в холодильник.
домашній йогурт з закваски - фото крок 5
5. Йогурт готовий. Тепер ви знаєте, як приготувати домашній йогурт з закваски. Перед подачею на стіл, до нього можна буде додати фрукти, мед або цукор. Якщо блюдо виявилося рідким, рекомендується додати час на його приготування. Але зазвичай 9 годин цілком достатньо для того, щоб приготувати цей смачний і корисний продукт для всієї родини.

Схожі рецепти