Хліб «корисний» для закваски
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати хліб "корисний" . Чому його можна назвати корисним? Тому що приготовлений він з пшеничного цільнозерновий борошна на натуральній пшеничного заквасці.
Якщо ви хочете приготувати корисний хліб, вам необхідно попередньо підготуватися - приготувати пшеничну закваску. Це зовсім не складно, але випічка, в основі якої лежить закваска, виходить більш корисною, ароматної, підлягає більш тривалому зберіганню, ніж випічка на дріжджах. Якщо вам хочеться зробити хліб смачнішим, додайте трохи родзинок або рубаних горіхів в тісто, акуратно його розмішавши до однорідності.
- Біла пшеничне борошно - 150 грам
- Пшенична цільнозерновий мука - 350 грам
- Пшенична стартер - 300 грам
- Вода - 300 мілілітрів (по 150 мл. В закваску і тісто)
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Пшеничний стартер - 2 Ст. Ложки
Для приготування закваски, стартер змішайте з водою кімнатної температури і просіяного борошном. Накрийте, залиште при кімнатній температурі на 8-10 годин.
Розведіть закваску водою кімнатної температури, перемішайте і додайте сіль, цукор. Вилийте розведену закваску в миску тістоміса, додайте просіяне борошно і місіть одну хвилину на першій швидкості. Вимкніть тістомісильник.
Чи не відкриваючи кришки, залиште тісто на 10 хвилин для відпочинку. Додайте оливкову олію і продовжуйте заміс на другій швидкості ще п'ять хвилин. Округлите тісто, перекладіть в миску, змащену олією і накрийте харчовою плівкою.
Залиште тісто на 3 години при кімнатній температурі. Робочу поверхню злегка присипте борошном, викладіть тісто і округлите його. Розділити тісто 8 частин і сформуйте з кожної колобок.
Змастіть рослинним маслом форму для хліба і злегка притискаючи кожен колобок, викладіть одну за одною в форму в вертикальному положенні. Накрийте форму кришкою і залиште на 2 годину. Збризніть хліб водою і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин.
Потім зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще 45 хвилин. Хліб повністю остудіть на решітці. Смачного!