Рецепт Хліб «корисний» для закваски фото

Хліб «корисний» для закваски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Тісто
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати хліб"Корисний" . Чому його можна назвати корисним? Тому що приготовлений він з пшеничного цільнозерновий борошна на натуральній пшеничного заквасці.

Опис приготування:

Якщо ви хочете приготувати корисний хліб, вам необхідно попередньо підготуватися - приготувати пшеничну закваску. Це зовсім не складно, але випічка, в основі якої лежить закваска, виходить більш корисною, ароматної, підлягає більш тривалому зберіганню, ніж випічка на дріжджах. Якщо вам хочеться зробити хліб смачнішим, додайте трохи родзинок або рубаних горіхів в тісто, акуратно його розмішавши до однорідності.

  • Біла пшеничне борошно - 150 грам
  • Пшенична цільнозерновий мука - 350 грам
  • Пшенична стартер - 300 грам
  • Вода - 300 мілілітрів (по 150 мл. В закваску і тісто)
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Пшеничний стартер - 2 Ст. Ложки
хліб
Для приготування закваски, стартер змішайте з водою кімнатної температури і просіяного борошном. Накрийте, залиште при кімнатній температурі на 8-10 годин.
хліб
Розведіть закваску водою кімнатної температури, перемішайте і додайте сіль, цукор. Вилийте розведену закваску в миску тістоміса, додайте просіяне борошно і місіть одну хвилину на першій швидкості. Вимкніть тістомісильник.
хліб
Чи не відкриваючи кришки, залиште тісто на 10 хвилин для відпочинку. Додайте оливкову олію і продовжуйте заміс на другій швидкості ще п'ять хвилин. Округлите тісто, перекладіть в миску, змащену олією і накрийте харчовою плівкою.
хліб
Залиште тісто на 3 години при кімнатній температурі. Робочу поверхню злегка присипте борошном, викладіть тісто і округлите його. Розділити тісто 8 частин і сформуйте з кожної колобок.
хліб
Змастіть рослинним маслом форму для хліба і злегка притискаючи кожен колобок, викладіть одну за одною в форму в вертикальному положенні. Накрийте форму кришкою і залиште на 2 годину. Збризніть хліб водою і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин.
хліб
Потім зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще 45 хвилин. Хліб повністю остудіть на решітці. Смачного!

Схожі рецепти