Рецепт Житній хліб без закваски фото

Житній хліб без закваски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Житнє борошно , Насіння
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 20
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Якщо ви шукаєте рецепт швидкого житнього хліба, то представляю вам рецепт, як приготувати житній хліб без закваски. Ви не відрізните його за смаком від того, що зроблений на заквасці, тому приступаємо.

Опис приготування:

Закваска забезпечує особливий кислуватий присмак, що характерний для житнього хліба. Готується вона не один день, тому якщо у вас такої немає, то процес займе тривалий час. Завдяки цим рецептом справжній і дуже смачний житній хліб ви зробите дуже швидко.

  • Свіжі дріжджі - 50 грам
  • Вода - 2, 5 склянки
  • Насіння соняшника - 125 грам
  • Насіння льону - 100 грам
  • Жито (ядра) - 400 грам
  • Йогурт несолодкий - 1 літр
  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Борошно житнє - 750 грам
  • Сіль - 25 грам
житній хліб без закваски - фото крок 1
1. Нагрійте воду і перелийте в миску, потім розчиніть в ній свіжі дріжджі.
житній хліб без закваски - фото крок 2
2. Влийте до дріжджів йогурт, додайте сіль, насіння соняшникове (залиште трохи для прикраси), насіння льону, жито. Змішайте дерев'яною лопаткою.
житній хліб без закваски - фото крок 3
3. Додайте до рідких інгредієнтів обидва види борошна, замісіть тісто ложкою, воно виходить липке. Накрийте миску рушником і залиште на пару годин.
житній хліб без закваски - фото крок 4
4. Розподіліть тісто між двома формами, попередньо змастивши їх олією. Накрийте рушником і залиште на півгодини.
житній хліб без закваски - фото крок 5
5. Приберіть рушник і змастіть верхівку водою, посипте насінням і відправте хліб в духовку.
житній хліб без закваски - фото крок 6
6. Запікайте спершу при 200 градусах кілька хвилин, а потім зменшіть температуру до 165 і випікайте 75 хвилин.
житній хліб без закваски - фото крок 7
7. Викладіть хліб з форми на решітку і залиште для охолодження на 10-15 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти