Житній хліб без закваски
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте рецепт швидкого житнього хліба, то представляю вам рецепт, як приготувати житній хліб без закваски. Ви не відрізните його за смаком від того, що зроблений на заквасці, тому приступаємо.
Закваска забезпечує особливий кислуватий присмак, що характерний для житнього хліба. Готується вона не один день, тому якщо у вас такої немає, то процес займе тривалий час. Завдяки цим рецептом справжній і дуже смачний житній хліб ви зробите дуже швидко.
- Свіжі дріжджі - 50 грам
- Вода - 2, 5 склянки
- Насіння соняшника - 125 грам
- Насіння льону - 100 грам
- Жито (ядра) - 400 грам
- Йогурт несолодкий - 1 літр
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Борошно житнє - 750 грам
- Сіль - 25 грам
1. Нагрійте воду і перелийте в миску, потім розчиніть в ній свіжі дріжджі.
2. Влийте до дріжджів йогурт, додайте сіль, насіння соняшникове (залиште трохи для прикраси), насіння льону, жито. Змішайте дерев'яною лопаткою.
3. Додайте до рідких інгредієнтів обидва види борошна, замісіть тісто ложкою, воно виходить липке. Накрийте миску рушником і залиште на пару годин.
4. Розподіліть тісто між двома формами, попередньо змастивши їх олією. Накрийте рушником і залиште на півгодини.
5. Приберіть рушник і змастіть верхівку водою, посипте насінням і відправте хліб в духовку.
6. Запікайте спершу при 200 градусах кілька хвилин, а потім зменшіть температуру до 165 і випікайте 75 хвилин.
7. Викладіть хліб з форми на решітку і залиште для охолодження на 10-15 хвилин. Смачного!