Житній хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Житній хлібець готується на основі закваски. Дріжджі тут не використовуються абсолютно. Хліб виходить красивого коричневого кольору, дуже ароматний і ситний і по-справжньому смачний!
Перед вами простий рецепт приготування житнього хліба без дріжджів. Хліб готується на основі житньої закваски. Виходить дуже пишним і ароматним, має гарний колір і приємні смакові якості. Хороший домашній хліб стане справжньою візитною карткою для будь-якої господині! Спробуйте!
- Борошно житнє - 500 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Koriandr - За смаком
- Дріжджі - 150 мілілітрів
- Вода - 300 мілілітрів
Змішайте закваску, воду, борошно, сіль, Сахара koriandr. Замісити тісто, місити потрібно старанно. Залиште на ніч в теплому місці, накривши зверху рушником.
Деко застеліть папером для випічки. Перекладіть на нього тісто, руками сформуйте хліб, зверху присипте коріандром і житнім борошном. На хлібі зробіть надрізи, поставте хліб в духовку і запікайте при температурі 200 градусів. Приблизно півтори години.
Ось такий гарний хліб виходить.
Смачного!