Житній хліб без замісу
(покроковий рецепт з фото)
Житній хліб - традиційне доповнення до будь-якої страви. Його можна готувати на дріжджах або на заквасці. Рекомендую подивитися, як приготувати житній хліб без замісу у себе вдома. Смачно і корисно.
Хліб можна їсти практично з будь-якими продуктами. Візьміть шматок хліба до борщу, м'яса, намажте маслом, часником або зробіть бутерброд. Домашній житній хліб - насолода.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Борошно житнє - 150 грам
- Вода - 250 грам
- Дріжджі сухі - 0.5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти. Змішайте 2 види борошна, додайте дріжджі, сіль, влийте воду і замісити тісто ложкою.
Тісто поставте на 10 -15 годин в тепле місце, попередньо затягніть його харчовою плівкою.
У форму викладіть тісто, присипте борошном. Поставте на расстойку на 1 час.
Випікайте хліб 45-55 хвилин при температурі 180 градусів, не відкриваючи дверцята духовки.