Рецепт Житній хліб без замісу фото

Житній хліб без замісу
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Житній хліб - традиційне доповнення до будь-якої страви. Його можна готувати на дріжджах або на заквасці. Рекомендую подивитися, як приготувати житній хліб без замісу у себе вдома. Смачно і корисно.

Опис приготування:

Хліб можна їсти практично з будь-якими продуктами. Візьміть шматок хліба до борщу, м'яса, намажте маслом, часником або зробіть бутерброд. Домашній житній хліб - насолода.

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Борошно житнє - 150 грам
  • Вода - 250 грам
  • Дріжджі сухі - 0.5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
житній хліб без замісу - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Змішайте 2 види борошна, додайте дріжджі, сіль, влийте воду і замісити тісто ложкою.
житній хліб без замісу - фото крок 2
Тісто поставте на 10 -15 годин в тепле місце, попередньо затягніть його харчовою плівкою.
житній хліб без замісу - фото крок 3
У форму викладіть тісто, присипте борошном. Поставте на расстойку на 1 час.
житній хліб без замісу - фото крок 4
Випікайте хліб 45-55 хвилин при температурі 180 градусів, не відкриваючи дверцята духовки.

Схожі рецепти