Шведський нічний хліб без замісу
(покроковий рецепт з фото)
Це, повинно бути, найледачіший рецепт смачного і корисного хліба - ідеальний варіант хліб для зайнятих господинь! З вечора все просто перемішайте, помістіть в форму, а вранці поставте в духовку!
Ділюся з вами дуже простим рецептом, як приготувати шведський нічний хліб без замісу.
Всі інгредієнти вимірюються в МЛ, не в грамах! Це важливо! Форму для випічки, слід змастити маслом і застелити пергаментом для випічки, інакше готовий хліб може пристати до дна. Інше все просто до неподобства! Увечері всі змішали і поставили на расстойку, а вранці випекли смачний хліб. Тонка хрустка скоринка, дуже ніжний м'якуш! Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 450 мілілітрів
- Вода тепла - 250-300 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 15 грам (або 1 ç.l. Сухі швидкорозчинні)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
- Насіння соняшника - 50 мілілітрів
- Насіння льону - 50 мілілітрів
Підготуйте необхідні продукти.
Борошно просійте і змішайте з іншими інгредієнтами. Вийде дуже липке тісто.
Форму для випічки змастіть рослинною олією. ОБОВ'ЯЗКОВО постеліть на дно форми пергамент для випічки.
Викладіть тісто у форму, накрийте харчовою плівкою, змащеній маслом. Поставте форму в холодильник на 12 годин.
Вранці поставте форму з тестом в холодну духовку, включите її на 220 ° С. Випікайте хліб протягом 1 години до рум'яної скоринки і глухого звуку. У мене форма висотою 11 см, з шириною дна 7 см. Чим ширше форма, тим швидше пропечеться хліб: від 40 хвилин 1 годину. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий хліб остудіть трохи в формі, а потім під х / б рушником на решітці.
Приємних вам клопоту на кухні!