Кулі «Нічний»
(покроковий рецепт з фото)
На свято Світлого Великодня практично всі печуть паски. Але це вимагає дуже багато часу і сил. Хочу запропонувати варіант паски, який готується дуже просто.
Цей рецепт дуже простий, але результат вас точно здивує і порадує. Він вийде навіть у недосвідченого кухарчука, буде ніжним і ароматним. Початковий етап краще зробити на ніч, а вранці продовжити, але час має бути не більше 8 годин. Нехай Вас не бентежить рідкувата текстура тесту, це нормально. Якщо хочете додати в паски сухофрукти або цукати, то вводите їх разом з борошном. Пригощайтеся.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка(200 мл)
- Вершкове масло - 200 грам
- Дріжджі свіжі - 50 грам
- Ізюм - 1/2 склянки(200 мл)
- Молоко - 1 Склянка(200 мл тепле)
- Борошно - 3 склянки(200 мл)
- Ванілін - За смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Покладіть в каструлю цукор, дріжджі шматочками, порізане масло, вимитий і обсушену родзинки. Влейте молоко, закрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на 6-8 годин.

Добавтьте борошно, ванілін і замісити м'яке тісто.

Розкладіть тісто по змазаним формочках на 1/2 висоти і поставте в тепле місце для підйому.

Випікайте в гарячій духовці при температурі 180 градусів 20-30 хвилин, в залежності від вашої духовки.

Приготуйте вашу улюблену глазур.

Дістаньте готові паски з духовки, покрийте глазур'ю і прикрасьте на Ваш смак.

Смачного!