Рецепт Кулі «Kraffin» фото

Кулі «Kraffin»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пасхальна випічка завжди повинна бути смачною, ароматної і красивою. Пропоную прикрасити ваш великодній стіл оригінальним і смачним пасок"Краффін" , з ніжним здобним м'якушем і хрусткою скоринкою.

Опис приготування:

Перед вами рецепт, як приготувати паску"Краффін" , з докладною інструкцією його формування. Незважаючи на велику кількість кроків, паску готується легко і просто. Замішуйте тісто на паску з хорошим настроєм, в теплому місці без протягів. Впевнена, вам обов'язково сподобається це смачне здобне тісто з традиційним додаванням сухофруктів і горішків. Форми для запікання я використовувала таких розмірів: діаметр - 11 см, 9 см я 7 см, а висоту наростила до 12 см за допомогою пергаменту для випічки. Приємних вам клопоту на кухні! І світлого свята Пасхи!

  • Борошно - 350 грам
  • Дріжджі свіжі - 20 грам (або сухих 7 г)
  • Молоко - 110 мілілітрів
  • Цукор - 80 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Жовток яєчний - 2 штуки
  • Вершкове масло - 40 грам (розтоплене)
  • Вершкове масло - 120 грам (для змазування)
  • Мускатний горіх - 1 Чайна ложка (мелений)
  • Журавлина в'ялена - 200 грам (або родзинки)
  • Мигдальні пелюстки - 100 грам (або будь-які подрібнені горіхи )
  • Ванільний цукор - 8 грам
паска & Quot; Kraffin
Підготуйте необхідні продукти. Борошно обов'язково просійте.
паска & Quot; Kraffin
Дріжджі і 1 немає. L. Цукру розведіть в теплому молоці, поставте в тепле місце до підняття пінної шапочки. Вершкове масло (40 г) розтопіть. Яйця, жовтки, цукор і ванільний цукор збийте в світлу пишну піну.
паска & Quot; Kraffin
Борошно просійте в миску, зробіть поглиблення. Влийте в нього дріжджі з молоком, яєчну суміш, додайте сіль, перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло, замісіть тісто. Воно спочатку буде липким, муки не додавайте. Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин, поки воно не перестане липнути до рук.
паска & Quot; Kraffin
Миску змастіть розтопленим вершковим маслом, помістіть туди тісто, трохи змастіть його зверху маслом, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце без протягів на 1-1, 5 годину.
паска & Quot; Kraffin
Журавлину залийте окропом на 15 хвилин, відкиньте на сито і просушіть паперовим рушником. Мигдальні пелюстки злегка підрум'яньте на сухій сковороді.
паска & Quot; Kraffin
Тісто через 1, 5 години збільшилася вдвічі.
паска & Quot; Kraffin
Розділити тісто 3 частини, орієнтуючись за розміром своїх форм для запікання. Округлите тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште відпочити на 10 хвилин.
паска & Quot; Kraffin
Присипте робочу поверхню і тісто борошном. Розкачайте в дуже тонкий прямокутний пласт. Тісто просвічується, але не рветься. Змастіть пласт розм'якшеним вершковим маслом.
паска & Quot; Kraffin
Посипте пласт тесту мускатним горіхом, в'яленої журавлиною і мигдальними пелюстками.
паска & Quot; Kraffin
Поверніть в рулет, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце. Так само поступите і з двома іншими частинами тесту.
паска & Quot; Kraffin
Рулет розріжте гострим ножем посередині уздовж, відступивши пару сантиметрів від початку.
паска & Quot; Kraffin
Закрутіть спіраллю одну половинку рулету до його початку.
паска & Quot; Kraffin
Другу половинку закрутіть спіраллю, піднімаючи і укладаючи поверх першої.
паска & Quot; Kraffin
Акуратно помістіть паску"Краффін" в форму для запікання, накрийте зверху харчовою плівкою і помістіть в тепле місце на 20 хвилин для підйому.
паска & Quot; Kraffin
Розігрійте духовку до 200 ° C, випікайте паски протягом 10 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 ° С . Форми накрийте зверху фольгою на 10 хвилин, потім акуратно зніміть її і продовжуйте випікати ще 15 хвилин. Повністю остудіть паски.
паска & Quot; Kraffin
Посипте готові паски цукровою пудрою.
паска & Quot; Kraffin
Світлого Великодня!
паска & Quot; Kraffin
Ось такий ніжний і пухнастий м'якуш в розломі.

Схожі рецепти