Кулі «Kraffin»
(покроковий рецепт з фото)
Пасхальна випічка завжди повинна бути смачною, ароматної і красивою. Пропоную прикрасити ваш великодній стіл оригінальним і смачним пасок "краффін", з ніжним здобним м'якушем і хрусткою скоринкою.
Перед вами рецепт, як приготувати паску "краффін", з докладною інструкцією його формування. Незважаючи на велику кількість кроків, паску готується легко і просто. Замішуйте тісто на паску з хорошим настроєм, в теплому місці без протягів. Впевнена, вам обов'язково сподобається це смачне здобне тісто з традиційним додаванням сухофруктів і горішків. Форми для запікання я використовувала таких розмірів: діаметр - 11 см, 9 см я 7 см, а висоту наростила до 12 см за допомогою пергаменту для випічки. Приємних вам клопоту на кухні! І світлого свята Пасхи!
- Борошно - 350 грам
- Дріжджі свіжі - 20 грам (або сухих 7 г)
- Молоко - 110 мілілітрів
- Цукор - 80 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Вершкове масло - 40 грам (розтоплене)
- Вершкове масло - 120 грам (для змазування)
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка (мелений)
- Журавлина в'ялена - 200 грам (або родзинки)
- Мигдальні пелюстки - 100 грам (або будь-які подрібнені горіхи )
- Ванільний цукор - 8 грам
Дріжджі і 1 немає. L. Цукру розведіть в теплому молоці, поставте в тепле місце до підняття пінної шапочки. Вершкове масло (40 г) розтопіть. Яйця, жовтки, цукор і ванільний цукор збийте в світлу пишну піну.
Миску змастіть розтопленим вершковим маслом, помістіть туди тісто, трохи змастіть його зверху маслом, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце без протягів на 1-1, 5 годину.
Тісто через 1, 5 години збільшилася вдвічі.
Поверніть в рулет, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце. Так само поступите і з двома іншими частинами тесту.
Закрутіть спіраллю одну половинку рулету до його початку.
Акуратно помістіть паску "краффін" в форму для запікання, накрийте зверху харчовою плівкою і помістіть в тепле місце на 20 хвилин для підйому.
Посипте готові паски цукровою пудрою.