Кулі «Троїцький»
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів пасок сьогодні можна знайти безліч. Цей стоїть в одному ряду з моїми улюбленими, тому обов'язково поділюся рецептом. Його особливості - це неймовірний аромат і дуже м'яке тісто.
Випікання на Великдень - завжди досить трудомісткий процес, але я Вам підкажу, як приготувати паску "троїцький" . Слідуйте моїм інструкціям і дивіться на фотографії, тоді процес готування буде нескладним і у Вас обов'язково вийде паску, який порадує Ваших рідних.
- Молоко - 750 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Борошно - 1500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 500 грам
- Ванілін - 1 грам
- Ізюм - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
Дріжджі залийте половиною склянки кип'яченої води. Розімніть суміш, додайте ст.Ложку цукру і борошна.
Закип'ятіть 150мл молока, залийте ним 3 ст.Ложки борошна. Добре перемішайте суміш. З'єднайте обидві суміші, залиште їх на 20 хвилин.
Час, що залишився молоко також закип'ятіть, в теплому вигляді залийте його до піднялася опарі. Туди ж просійте борошно. Залиште опару підходити хвилин на 20.
Родзинки запарте окропом на 10 хвилин. Потім злийте воду, а родзинки обсушити і змішайте з крохмалем.
Яйця розітріть з сіллю, цукром (500г) і ваніліном. Далі додайте вершкове масло. Влийте опару і всипте родзинки.
Замішайте тісто, додаючи борошно, якщо необхідно. Воно повинно злегка липнути до рук. Залиште його в теплому місці під рушником на годину.
Через цей час розігрійте духовку до 200 градусів. Форми для пасок змастіть рослинною олією. Викладіть в них тісто, щоб заповнилася 1/3 обсягу. Запікайте півгодини, потім знизьте температуру до 180 градусів і готуйте ще 10 хвилин.
Готові паски прикрасьте за бажанням, як вони трохи охолонуть. Я зазвичай прикрашаю їх білкової глазур'ю.