Рецепт Кулі «Троїцький» фото

Кулі «Троїцький»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Сухофрукти , Ізюм
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецептів пасок сьогодні можна знайти безліч. Цей стоїть в одному ряду з моїми улюбленими, тому обов'язково поділюся рецептом. Його особливості - це неймовірний аромат і дуже м'яке тісто.

Опис приготування:

Випікання на Великдень - завжди досить трудомісткий процес, але я Вам підкажу, як приготувати паску"Троїцький" . Слідуйте моїм інструкціям і дивіться на фотографії, тоді процес готування буде нескладним і у Вас обов'язково вийде паску, який порадує Ваших рідних.

  • Молоко - 750 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Борошно - 1500 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Ванілін - 1 грам
  • Ізюм - 150 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
паска
Дріжджі залийте половиною склянки кип'яченої води. Розімніть суміш, додайте ст.Ложку цукру і борошна.
паска
Закип'ятіть 150мл молока, залийте ним 3 ст.Ложки борошна. Добре перемішайте суміш. З'єднайте обидві суміші, залиште їх на 20 хвилин.
паска
Час, що залишився молоко також закип'ятіть, в теплому вигляді залийте його до піднялася опарі. Туди ж просійте борошно. Залиште опару підходити хвилин на 20.
паска
Родзинки запарте окропом на 10 хвилин. Потім злийте воду, а родзинки обсушити і змішайте з крохмалем.
паска
Яйця розітріть з сіллю, цукром (500г) і ваніліном. Далі додайте вершкове масло. Влийте опару і всипте родзинки.
паска
Замішайте тісто, додаючи борошно, якщо необхідно. Воно повинно злегка липнути до рук. Залиште його в теплому місці під рушником на годину.
паска
Через цей час розігрійте духовку до 200 градусів. Форми для пасок змастіть рослинною олією. Викладіть в них тісто, щоб заповнилася 1/3 обсягу. Запікайте півгодини, потім знизьте температуру до 180 градусів і готуйте ще 10 хвилин.
паска
Готові паски прикрасьте за бажанням, як вони трохи охолонуть. Я зазвичай прикрашаю їх білкової глазур'ю.

Схожі рецепти