Житній хліб в хлібопічці без закваски
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є чудо-помічниця хлібопічка, вам сподобається і цей простий рецепт житнього хліба в хлібопічці без закваски. По суті, тут все інгредієнти прості - мука, вода, сіль і цукор! приступимо!
Ділюся з вами простим рецептом житнього хліба в хлібопічці без закваски. Смачний, солодкуватий і дуже запашний - Усе, як і годиться, якщо ми говоримо про житньому хлібі. До речі, по цьому ж рецепту можна готувати і в духовці - ставимо деко з тестом в духовку, температура - 30 градусів, щоб тісто підходило, чекаємо. Потім при 150 градусах печемо ще годину. А потім з духовки виймаємо і залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі для остаточного пропікання і охолодження. Готово!
- Борошно житнє обдирне - 300 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вода - 400 мілілітрів
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Цукор - 1.5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1.5 Ст. Ложки
1. Всі інгредієнти змішати за допомогою міксера: так і швидше, і тісто легше вийде. Якщо у вашій хлібопічці є функція "заміс тесту" - користуємося нею.
2. Накриваємо кришкою - і нехай тісто постоїть добу в теплому місці - біля батареї або каміна. Воно повинно піднятися. Обминали і повертаємо в хлібопічку випікатися на дві години. Зверху посипаємо борошном.
3. Через першу годину перевіряємо, НЕ сире чи тісто всередині, і перевертаємо акуратно тісто. Друга година запікаємо, постійно перевіряючи тісто на готовність, важливо не "упустити" потрібний час і не спалити хліб. От і все!