Рецепт Житній хліб на пиві в хлібопічці фото

Житній хліб на пиві в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Борошно , Дріжджове тісто , Житнє борошно
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ні для кого не секрет, що пінний, хмільний напій частенько використовують для приготування випічки. Нижче докладно описано, як приготувати житній хліб на пиві в хлібопічці.

Опис приготування:

Спосіб приготування дуже простий. За вас все зробить хлібопічка. І в цьому черговий їй уклін. Вам варто лише звернути увагу на якість пива, воно повинно бути обов'язково хорошим, адже саме від нього в першу чергу буде залежати якість вашого хлібця.

  • Житнє борошно - 250 грам
  • Пшеничне борошно - 375 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Какао - 1 Чайна ложка
  • Сухі дріжджі - 2, 5 чайних ложки
  • Пиво - 200 мілілітрів
  • Кефір - 100 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
житній хліб на пиві в хлібопічці - фото крок 1
1. У форму від хлібопічки налийте пиво. Для цього рецепта ідеально підійде темне пиво, але можна використовувати і світле.
житній хліб на пиві в хлібопічці - фото крок 2
2. Далі в кефір додайте какао і розмішайте. Какао додається для кольору, тому його можете замінити розчинною кавою або не використовувати зовсім.
житній хліб на пиві в хлібопічці - фото крок 3
3. Потім засипте сіль, цукор і мед. Збийте яйце і перелийте його в чашу хлібопічки. Також додайте ложку рослинної олії.
житній хліб на пиві в хлібопічці - фото крок 4
4. Борошно (житнє і пшеничне) спочатку просійте, а потім змішайте. Засипте змішану борошно в форму. Зверху рівномірно по поверхні розподіліть дріжджі. Випікайте в режимі"Простий хліб" 900 г.

Схожі рецепти