Рецепт Житній хліб на пиві в хлібопічці фото

Житній хліб на пиві в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Борошно, Дріжджове тісто, Житнє борошно
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Хліб

Ні для кого не секрет, що пінний, хмільний напій частенько використовують для приготування випічки. Нижче докладно описано, як приготувати житній хліб на пиві в хлібопічці.

Спосіб приготування дуже простий. За вас все зробить хлібопічка. І в цьому черговий їй уклін. Вам варто лише звернути увагу на якість пива, воно повинно бути обов'язково хорошим, адже саме від нього в першу чергу буде залежати якість вашого хлібця.

  • Житнє борошно - 250 грам
  • Пшеничне борошно - 375 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Какао - 1 Чайна ложка
  • Сухі дріжджі - 2, 5 чайних ложки
  • Пиво - 200 мілілітрів
  • Кефір - 100 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
житній хліб на пиві в хлібопічці - фото крок 1
1. У форму від хлібопічки налийте пиво. Для цього рецепта ідеально підійде темне пиво, але можна використовувати і світле.
житній хліб на пиві в хлібопічці - фото крок 2
2. Далі в кефір додайте какао і розмішайте. Какао додається для кольору, тому його можете замінити розчинною кавою або не використовувати зовсім.
житній хліб на пиві в хлібопічці - фото крок 3
3. Потім засипте сіль, цукор і мед. Збийте яйце і перелийте його в чашу хлібопічки. Також додайте ложку рослинної олії.
житній хліб на пиві в хлібопічці - фото крок 4
4. Борошно (житнє і пшеничне) спочатку просійте, а потім змішайте. Засипте змішану борошно в форму. Зверху рівномірно по поверхні розподіліть дріжджі. Випікайте в режимі "простий хліб" 900 г.

Схожі рецепти