Житній хліб на пиві в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Ні для кого не секрет, що пінний, хмільний напій частенько використовують для приготування випічки. Нижче докладно описано, як приготувати житній хліб на пиві в хлібопічці.
Спосіб приготування дуже простий. За вас все зробить хлібопічка. І в цьому черговий їй уклін. Вам варто лише звернути увагу на якість пива, воно повинно бути обов'язково хорошим, адже саме від нього в першу чергу буде залежати якість вашого хлібця.
- Житнє борошно - 250 грам
- Пшеничне борошно - 375 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Какао - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 2, 5 чайних ложки
- Пиво - 200 мілілітрів
- Кефір - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
1. У форму від хлібопічки налийте пиво. Для цього рецепта ідеально підійде темне пиво, але можна використовувати і світле.
2. Далі в кефір додайте какао і розмішайте. Какао додається для кольору, тому його можете замінити розчинною кавою або не використовувати зовсім.
3. Потім засипте сіль, цукор і мед. Збийте яйце і перелийте його в чашу хлібопічки. Також додайте ложку рослинної олії.
4. Борошно (житнє і пшеничне) спочатку просійте, а потім змішайте. Засипте змішану борошно в форму. Зверху рівномірно по поверхні розподіліть дріжджі. Випікайте в режимі "простий хліб" 900 г.