Рецепт Житній хліб на пиві фото

Житній хліб на пиві
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
На обід
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 18 хв.

Буханець смачного і ароматного хліба - це дуже просто, якщо ви вмієте готувати житній хліб на пиві в домашніх умовах! Треба хоч раз зробити, щоб зрозуміти, наскільки він смачніший магазинних аналогів!

Опис приготування:

Цей рецепт приготування житнього хліба на пиві сподобається і вам, і вашим домочадцям. Адже без праці можна нагодувати цілу ватагу - це раз, а по-друге, він і правда виходить смачним, з насиченим солодовим ароматом. Рекомендую!

  • Борошно житнє - 1.5 склянки
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Пиво - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
житній хліб на пиві - фото крок 1
1. Пиво підігрійте, розведіть в ній цукор і дріжджі. Коли вступлять в реакцію - додаємо всі інші інгредієнти. Місимо густий тісто темнуватого відтінку.
житній хліб на пиві - фото крок 2
2. Чашу мультиварки змажемо маслом, щоб хліб не прилипав. І викладаємо наше тісто.
житній хліб на пиві - фото крок 3
3. В режимі"Випічка" готуємо тісто приблизно годину, поки не з'явиться скориночка. Чекаємо, поки хліб повністю охолоне, і тільки потім акуратно витягаємо з чаші. Готово!

Схожі рецепти