Житній хліб на пиві
(покроковий рецепт з фото)
Буханець смачного і ароматного хліба - це дуже просто, якщо ви вмієте готувати житній хліб на пиві в домашніх умовах! Треба хоч раз зробити, щоб зрозуміти, наскільки він смачніший магазинних аналогів!
Цей рецепт приготування житнього хліба на пиві сподобається і вам, і вашим домочадцям. Адже без праці можна нагодувати цілу ватагу - це раз, а по-друге, він і правда виходить смачним, з насиченим солодовим ароматом. Рекомендую!
- Борошно житнє - 1.5 склянки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Пиво - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
1. Пиво підігрійте, розведіть в ній цукор і дріжджі. Коли вступлять в реакцію - додаємо всі інші інгредієнти. Місимо густий тісто темнуватого відтінку.
2. Чашу мультиварки змажемо маслом, щоб хліб не прилипав. І викладаємо наше тісто.
3. В режимі "випічка" готуємо тісто приблизно годину, поки не з'явиться скориночка. Чекаємо, поки хліб повністю охолоне, і тільки потім акуратно витягаємо з чаші. Готово!