Рецепт Житній хліб з солодом в хлібопічці фото

Житній хліб з солодом в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Житнє борошно
На полуденок
Випічка, Хліб

Звичайно найсмачніший хліб це приготований в російській печі. Але де ж взяти її в сучасній квартирі? Тому будемо робити його в хлібопічці. За рахунок солоду хліб виходить дуже ароматним!

Смачний і дуже ароматний житній хліб з м'яким і пористим м'якушем. Він чимось нагадує бородинський. У тісто можна додати спеції, наприклад, аніс.

  • Вода - 300 мілілітрів (тепла)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1.5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Борошно житнє - 150 грам
  • Солод житній - 3 Ст. Ложки (без гірки)
  • Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
житній хліб з солодом в хлібопічці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування житнього хліба з солодом в хлібопічці.
житній хліб з солодом в хлібопічці - фото крок 2
В чашу хлібопічки налийте олію і лити потрібно на штирі ножів. Це дозволить не прилипати тесту до них при замісі.
житній хліб з солодом в хлібопічці - фото крок 3
У чашу налийте теплу воду, сіль, цукор і всипте солод.
житній хліб з солодом в хлібопічці - фото крок 4
Всипте пшеничне і житнє борошно.
житній хліб з солодом в хлібопічці - фото крок 5
Додайте дріжджі.
житній хліб з солодом в хлібопічці - фото крок 6
Встановіть на хлібопічці режим "французький хліб" . По часу 3 годину 50 хвилин. Вибираємо колір скоринки і вага буханця 1 кілограм. Включаємо і стежимо за замісом тесту. Готовий хлібний колобок повинен бути еластичним і м'яким.
житній хліб з солодом в хлібопічці - фото крок 7
Після того, як тісто замішане, більше не відкривайте хлібопічку до сигналу про готовність хліба.
житній хліб з солодом в хлібопічці - фото крок 8
Вимкніть хлібопічку і витягніть хліб. Покрийте чистою тканиною до охолодження.
житній хліб з солодом в хлібопічці - фото крок 9
Поріжте хліб і подавайте до столу.
житній хліб з солодом в хлібопічці - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти