Житній хліб з солодом в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно найсмачніший хліб це приготований в російській печі. Але де ж взяти її в сучасній квартирі? Тому будемо робити його в хлібопічці. За рахунок солоду хліб виходить дуже ароматним!
Смачний і дуже ароматний житній хліб з м'яким і пористим м'якушем. Він чимось нагадує бородинський. У тісто можна додати спеції, наприклад, аніс.
- Вода - 300 мілілітрів (тепла)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Борошно житнє - 150 грам
- Солод житній - 3 Ст. Ложки (без гірки)
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування житнього хліба з солодом в хлібопічці.
В чашу хлібопічки налийте олію і лити потрібно на штирі ножів. Це дозволить не прилипати тесту до них при замісі.
У чашу налийте теплу воду, сіль, цукор і всипте солод.
Всипте пшеничне і житнє борошно.
Додайте дріжджі.
Встановіть на хлібопічці режим "французький хліб" . По часу 3 годину 50 хвилин. Вибираємо колір скоринки і вага буханця 1 кілограм. Включаємо і стежимо за замісом тесту. Готовий хлібний колобок повинен бути еластичним і м'яким.
Після того, як тісто замішане, більше не відкривайте хлібопічку до сигналу про готовність хліба.
Вимкніть хлібопічку і витягніть хліб. Покрийте чистою тканиною до охолодження.
Поріжте хліб і подавайте до столу.
Смачного!