Хліб з солодом в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
У хліба з додаванням солоду особливий смак і запах. На перший погляд, приготування такого хліба може витратити багато часу і сил. Якщо у вас є хлібопічка, то цей процес скорочується в рази.
Смак хліба дуже добре підкреслюють коріандр або кмин. Виберіть собі спеції за бажанням. Хліб необхідно добре охолодити, в іншому випадку структура хліба буде порушена.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Борошно житнє - 100 грам
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
- Солод - 1, 5 Ст. Ложки (рідкий)
- Цукор - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка (кмин або)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У теплій воді розчиніть солод.
У відерце для хлібопічки завантажте інгредієнти згідно з інструкцією. У моєму випадку спочатку йдуть рідкі, після сухі. Увімкніть режим "основний", час 3 годину 40 хвилин.
Під час замісу, слідувати, щоб тісто зібралося в однорідний грудку. Після закрийте кришку і більш не відчиняйте до самого приготування хліба.
Після завершення програми, дістаньте хліб і витягніть з відерця. Покладіть на вашому боці і прохолоди.
Смачного!