Рецепт хліба з солодом
(покроковий рецепт з фото)
Домашній хліб ніколи не зрівняється з покупним. Пишна і м'яка випічка радує моїх дітей по вихідним, і я часто експериментую з нею. Цього разу мій вибір припав на досить цікавий варіант. Дивіться!
Я описала вам докладний рецепт хліба з солодом. Ви можете запікати його в хлібопічці або в духовці, на ваш розсуд. Борошно використовується пшеничне і житнє, тому колір вийде сірим, а хліб буде дуже ароматним. Такий хліб легко робити хоч кожен день, адже вам знадобляться найпростіші інгредієнти.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Борошно житнє - 200 грам
- Вода - 330 мілілітрів
- Солод - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Дріжджі швидкодіючі - 1, 5 чайних ложки
- Спеції - За смаком (кмин, koriandr, сушений кріп та інші)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Всі інгредієнти, крім масла, з'єднайте в чаші комбайна або хлібопічки. Поставте режим "тісто", вимішайте насадкою або просто ложкою і руками.
Потім залиште тісто, щоб воно піднялося в 2 рази.
Деко змастіть маслом. З тіста сформуйте рівний шар. Викладіть його на деко і обсипте борошном.
По периметру тесту зробіть кілька насічок. У центрі зробіть поглиблення. Залиште тісто підходити ще раз на 30 хвилин.
Поставте випічку в розігріту духовку при 200 градусах на 15 хвилин.
Потім запікайте хліб ще 30 хвилин при 180 градусах. Все готово! Теплий хліб дуже смачний!