Білий хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас з'явилося трохи вільного часу, то пора дати роботу вашої хлібопічки і приготувати чудовий повітряний хлібець, який порадує вас і всю вашу родину.
Це, напевно, найпростіший рецепт білого хліба в хлібопічці і він відмінно підійде для тих, хто тільки недавно придбав це чудо техніки. Тут немає нічого складного, головне - це уважно прочитати інструкцію до вашої хлібопічки, так як там даються поради щодо дотримання пропорцій і часу приготування для вашої конкретної моделі. В іншому ця чудова машина все зробить за вас, причому якість буде на найвищому рівні. Тому готуємо необхідні інгредієнти, а я розповім вам, як зробити неймовірно смачний білий хліб в хлібопічці.
- Борошно - 4 склянки
- Вода - 300 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
У контейнер хлібопічки наливаємо воду, потім засипаємо борошно.
Тепер додаємо вершкове масло, сіль і цукор.
Дріжджі всипаємо в невелике заглиблення в борошні.
Подальші дії залежать від моделі вашої хлібопічки. Для своєї я вибрала програму хрустка скоринка і середня по засмаженою, ставимо перший режим, тиснемо кнопку "старт", і хлібопіч приступає до роботи.
Звичайно ж, розумна техніка все зробить сама, але її роботу теж варто іноді контролювати. Отже, через кілька хвилин після початку роботи нам необхідно перевірити консистенцію тесту. І, якщо воно занадто рідке, то додати німого борошна.
Через пів годинки робимо останню перевірку. Наше тісто має бути еластичним і пружним. Ось такий чудовий колобок вийшов у мене, а це значить, що ми можемо далі продовжувати роботу.
Закриваємо кришку. Далі хлібопіч все зробить сама, а ми можемо зайнятися чимось більш цікавим.
Коли ваш смачний і ароматний хлібець буде готовий, хлібопіч подасть вам сигнал.
І ми відразу ж витягаємо його з форми, тому що потім це буде зробити важче. Ось такий чудовий високий хлібець, сподіваюся вам він сподобається.