Смачний білий хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Вирішила порадувати домашніх свіжою і ароматною випічкою. Ніщо так не вносить в будинок затишок, як домашній хліб. Ось варіант, як приготувати смачний білий хліб в хлібопічці.
Домашнє приготування хліба - це, напевно, почасти ритуальний процес. Однією з найдавніших і міцних традицій є саме випічка хліба. Раніше, як ви пам'ятаєте, його робили в старі добрі печах, де жар був потужний, а димок від дров насичував будь-яку страву неповторним ароматом. Тісто замішували на заквасці, яку витримували і зберігали роками! Тепер же ми все робимо набагато простіше і швидше. Ось і хлібопічка вам на допомогу!
- Борошно пшеничне - 420 грам
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода / молоко - 260 мілілітрів
Просіваємо борошно. Насипаємо її в хлібопічку. Кладемо дріжджі, сіль і цукор. Наливаємо воду або молоко. Потім - рослинне масло. Можна нічого не перемішувати вручну. У цьому плюс хлібопічки.
Закриваємо хлібопічку, встановлюємо програму "класичний хліб" . Натискаємо кнопку "старт" і надягати замс. Взагалі кришку краще не відкривати в процесі. Але я спеціально хочу це зробити, щоб показати вам, як все відбувається.
Відразу вам скажу, що хлібопічки, природно, бувають різними, в першу чергу відрізняються по режимам. Вам потрібно самим розібратися, що до чого, взявши інструкцію. До того ж, в хлібопічці може бути 2 відділення для хліба і одне. Тоді розкладайте продукти в залежності від цього. Через покладений час хліб почав підніматися. Відкрию ненадовго, спеціально для Вас!
Після закінчення зазначеного часу (воно, як правило, різний, в залежності від моделі хлібопічки), дістаємо хліб. Робимо це обережно, так як він дуже гарячий. Краще надіти рукавички. Хліб можна відразу не діставати. Нехай він постоїть і трохи охолоне. Смачного!