Рецепт Смачний білий хліб в хлібопічці фото

Смачний білий хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Вирішила порадувати домашніх свіжою і ароматною випічкою. Ніщо так не вносить в будинок затишок, як домашній хліб. Ось варіант, як приготувати смачний білий хліб в хлібопічці.

Опис приготування:

Домашнє приготування хліба - це, напевно, почасти ритуальний процес. Однією з найдавніших і міцних традицій є саме випічка хліба. Раніше, як ви пам'ятаєте, його робили в старі добрі печах, де жар був потужний, а димок від дров насичував будь-яку страву неповторним ароматом. Тісто замішували на заквасці, яку витримували і зберігали роками! Тепер же ми все робимо набагато простіше і швидше. Ось і хлібопічка вам на допомогу!

  • Борошно пшеничне - 420 грам
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода / молоко - 260 мілілітрів
смачний білий хліб в хлібопічці - фото крок 1
Просіваємо борошно. Насипаємо її в хлібопічку. Кладемо дріжджі, сіль і цукор. Наливаємо воду або молоко. Потім - рослинне масло. Можна нічого не перемішувати вручну. У цьому плюс хлібопічки.
смачний білий хліб в хлібопічці - фото крок 2
Закриваємо хлібопічку, встановлюємо програму"Класичний хліб" . Натискаємо кнопку"Старт" і надягати замс. Взагалі кришку краще не відкривати в процесі. Але я спеціально хочу це зробити, щоб показати вам, як все відбувається.
смачний білий хліб в хлібопічці - фото крок 3
Відразу вам скажу, що хлібопічки, природно, бувають різними, в першу чергу відрізняються по режимам. Вам потрібно самим розібратися, що до чого, взявши інструкцію. До того ж, в хлібопічці може бути 2 відділення для хліба і одне. Тоді розкладайте продукти в залежності від цього. Через покладений час хліб почав підніматися. Відкрию ненадовго, спеціально для Вас!
смачний білий хліб в хлібопічці - фото крок 4
Після закінчення зазначеного часу (воно, як правило, різний, в залежності від моделі хлібопічки), дістаємо хліб. Робимо це обережно, так як він дуже гарячий. Краще надіти рукавички. Хліб можна відразу не діставати. Нехай він постоїть і трохи охолоне. Смачного!

Схожі рецепти