Корисний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю запропонувати вам на замітку дуже простий, але дійсно класний варіант, як приготувати корисний хліб. Від нього вам точно не потрібно відмовлятися, та й смак дійсно приголомшливий.
Якщо вас бентежать дріжджі в хлібі, якщо немає часу або бажання піч із закваскою, цей рецепт обов'язково варто взяти на замітку! Такий корисний хліб стане відмінним рішенням. Насичений смак і аромат вас точно не залишать байдужими.
- Борошно цільнозернове - 1 Склянка
- Висівки - 4 Ст. Ложки
- Насіння льону - 1/2 склянки(+ соняшнику за бажанням)
- Сир або сирний сир - 125 грам
- Яйце - 1 штука
- Житній солод - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сіль і цукор - За смаком
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Солод залийте 1/4 склянки окропу, перемішайте і залиште на 5-7 хвилин.
2. Насіння льону прокалите на сухій сковороді. Трохи відкладіть, а решта подрібніть в борошно.
3. Борошно і розпушувач просійте, з'єднайте з сіллю і цукром.
4. Яйця збийте з сиром або сирним сиром.
5. У глибокій мисці з'єднайте борошно, подрібнене насіння льону і висівки, сир, солод. Додайте при бажанні насіння соняшнику і все ретельно перемішайте.
6. Готове тісто перекладіть у жароміцних форму, змащену маслом. Зверху присипте раніше відкладеними насінням льону. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку. Вниз для регулювання деко в гарячою водою, щоб вийшов ефект водяній лазні. Випікайте хліб близько 40 хвилин до готовності.