Рецепт Аджика абхазька класична фото

Аджика абхазька класична
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі , Болгарський перець
Пісні страви
На обід
Аджика
Кількість порцій: 7
Час приготування: 15 хв.

Аджику найчастіше відносять до грузинської кухні, хоча це блюдо є і в кухнях інших країн світу. У абхазької аджике немає томатів, найчастіше вона зелена або майже зелена, як в моєму випадку.

Опис приготування:

Готуйте разом з нами, готуйте краще нас! сподіваюся, що мій рецепт, як приготувати аджику абхазьку класичну, не раз стане вам у пригоді. Я цю закуску дуже люблю і подаю її до столу досить часто. Спробуйте і ви!

  • Болгарський перець - 4 штуки
  • Пекучий перець - 1 штука
  • Грецькі горіхи - 70 грам
  • Часник - 300 зубчиків
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
аджика абхазька класична - фото крок 1
Для приготування аджики в чашу блендера помістіть 2 зубчики часнику, 1 стручок гострого пекучого перцю, 2-3 великих болгарських перцю. Краще, якщо перці будуть зеленими або ледь червоними. Взагалі абхазька аджика зазвичай зеленого кольору.
аджика абхазька класична - фото крок 2
Овочі подрібніть в блендері до однорідної консистенції.
аджика абхазька класична - фото крок 3
Отриману масу перекладіть в ємність. У чашу блендера закладаємо очищені ядра волоського горіха. Акуратно переглянете всі ядерця, щоб не попалися перетинки горіха. Після подрібнення їх буде важко витягти і при поїданні аджики можна зламати зуби.
Горіх подрібніть до стану пудри.
аджика абхазька класична - фото крок 4
З'єднайте перцеву масу з горіховою, перемішайте.
аджика абхазька класична - фото крок 5
У чашу блердера помістіть велику кількість зелені (кріп, петрушку, Kinzu) і горіхово-перцеву масу, знову збийте. Щоб маса легше перебивалася, додайте 1 ст. Ложку рослинної олії.
аджика абхазька класична - фото крок 6
У масу додайте 1 ст. Ложку оцту (можна трохи більше) і 1 щіпку солі. Можна додати цукру до смаку.
аджика абхазька класична - фото крок 7
Подайте аджику до столу. Аджика особливо не потребує вистоюванні, але краще масі дати постояти в холодильнику близько 30 хвилин. Аджика сира. Консервації не підлягає. Зберігатися до 3 тижнів в холодильнику.

Схожі рецепти