Аджика абхазька класична
(покроковий рецепт з фото)
Аджику найчастіше відносять до грузинської кухні, хоча це блюдо є і в кухнях інших країн світу. У абхазької аджике немає томатів, найчастіше вона зелена або майже зелена, як в моєму випадку.
Готуйте разом з нами, готуйте краще нас! сподіваюся, що мій рецепт, як приготувати аджику абхазьку класичну, не раз стане вам у пригоді. Я цю закуску дуже люблю і подаю її до столу досить часто. Спробуйте і ви!
- Болгарський перець - 4 штуки
- Пекучий перець - 1 штука
- Грецькі горіхи - 70 грам
- Часник - 300 зубчиків
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Для приготування аджики в чашу блендера помістіть 2 зубчики часнику, 1 стручок гострого пекучого перцю, 2-3 великих болгарських перцю. Краще, якщо перці будуть зеленими або ледь червоними. Взагалі абхазька аджика зазвичай зеленого кольору.
Овочі подрібніть в блендері до однорідної консистенції.
Отриману масу перекладіть в ємність. У чашу блендера закладаємо очищені ядра волоського горіха. Акуратно переглянете всі ядерця, щоб не попалися перетинки горіха. Після подрібнення їх буде важко витягти і при поїданні аджики можна зламати зуби.
Горіх подрібніть до стану пудри.
Горіх подрібніть до стану пудри.
З'єднайте перцеву масу з горіховою, перемішайте.
У чашу блердера помістіть велику кількість зелені (кріп, петрушку, Kinzu) і горіхово-перцеву масу, знову збийте. Щоб маса легше перебивалася, додайте 1 ст. Ложку рослинної олії.
У масу додайте 1 ст. Ложку оцту (можна трохи більше) і 1 щіпку солі. Можна додати цукру до смаку.
Подайте аджику до столу. Аджика особливо не потребує вистоюванні, але краще масі дати постояти в холодильнику близько 30 хвилин. Аджика сира. Консервації не підлягає. Зберігатися до 3 тижнів в холодильнику.