Абхазька аджика
(покроковий рецепт з фото)
Для того щоб приготувати справжню абхазьку аджику, нам знадобиться гострий стручковий перець, багато часник, свіжої зелені, спеції і сіль, з'єднавши все це разом, ми отримаємо дивну приправу.
Люди, які ніколи не готували абхазьку аджику в домашніх умовах, чомусь вважають, що в її склад неодмінно входить томати або морква, але насправді це не так. Якщо поглянути на традиційний рецепт, то ми побачимо, що в ньому використовується тільки гострий перець, часник, спеції і сіль, звичайно, іноді допускаються і додаткові інгредієнти, я ось, наприклад, іноді додаю трохи горіхів. З ними або без них, ця приправа виходить дуже пікантна, ароматна і неймовірно смачна, кращого доповнення до м'яса годі й шукати. Тому для всіх любителів гострих закусок я пропоную цей класичний рецепт абхазької аджики, обов'язково приготуйте її, впевнена, така аджика сподобається вам.
- Перець гострий стручковий - 1 кілограм
- Головки часнику - 5 штук
- Кінза свіжа - 250 грам
- Кріп свіжий - 20 грам
- Базилік фіолетовий свіжий - 20 грам
- Насіння koriandra - 1 Ст. Ложка
- Хміль-сунелі - 30 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Сіль - За смаком