Рецепт Абхазька аджика фото

Абхазька аджика
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Гострий перець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Заготовки , Аджика , Гостре
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Для того щоб приготувати справжню абхазьку аджику, нам знадобиться гострий стручковий перець, багато часник, свіжої зелені, спеції і сіль, з'єднавши все це разом, ми отримаємо дивну приправу.

Опис приготування:

Люди, які ніколи не готували абхазьку аджику в домашніх умовах, чомусь вважають, що в її склад неодмінно входить томати або морква, але насправді це не так. Якщо поглянути на традиційний рецепт, то ми побачимо, що в ньому використовується тільки гострий перець, часник, спеції і сіль, звичайно, іноді допускаються і додаткові інгредієнти, я ось, наприклад, іноді додаю трохи горіхів. З ними або без них, ця приправа виходить дуже пікантна, ароматна і неймовірно смачна, кращого доповнення до м'яса годі й шукати. Тому для всіх любителів гострих закусок я пропоную цей класичний рецепт абхазької аджики, обов'язково приготуйте її, впевнена, така аджика сподобається вам.

  • Перець гострий стручковий - 1 кілограм
  • Головки часнику - 5 штук
  • Кінза свіжа - 250 грам
  • Кріп свіжий - 20 грам
  • Базилік фіолетовий свіжий - 20 грам
  • Насіння koriandra - 1 Ст. Ложка
  • Хміль-сунелі - 30 грам
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Сіль - За смаком
абхазька аджика - фото крок 1
У традиційних рецептах перець для приготування аджики попередньо в'ялили на сонці, тому ви можете підвісити його на мотузочку на вулиці, пусть повисит пару деньков. Коли перець трохи підсохне, промиваємо його ретельно і висушуємо на паперовому рушнику. Перець тим як почати роботу з гострим перцем обов'язково одягніть рукавички.
абхазька аджика - фото крок 2
Тепер розрізаємо перець навпіл і видаляємо з нього насіння, відрізаємо плодоніжки.
абхазька аджика - фото крок 3
Чеснок чистим.
абхазька аджика - фото крок 4
Викладаємо очищений перець в чашу блендера разом з часником і подрібнюємо все. Для цього також можна використовувати м'ясорубку з самою дрібною насадкою.
абхазька аджика - фото крок 5
Свіжу зелень теж подрібнюємо в блендері і з'єднуємо з перцем.
абхазька аджика - фото крок 6
Потім за бажанням можна додати трохи волоських горіхів.
абхазька аджика - фото крок 7
Солимо аджику за смаком.
абхазька аджика - фото крок 8
Додаємо до неї спеції, гарненько все перемішуємо і залишаємо аджику на пару годинок настоятися.
абхазька аджика - фото крок 9
Готову аджику можна їсти відразу або розкласти її по банках і поставити на зберігання в холодильник. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти