Рецепт Абхазька аджика фото

Абхазька аджика
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі, Гострий перець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, На сніданок
Заготовки, Аджика, Гостре

Для того щоб приготувати справжню абхазьку аджику, нам знадобиться гострий стручковий перець, багато часник, свіжої зелені, спеції і сіль, з'єднавши все це разом, ми отримаємо дивну приправу.

Люди, які ніколи не готували абхазьку аджику в домашніх умовах, чомусь вважають, що в її склад неодмінно входить томати або морква, але насправді це не так. Якщо поглянути на традиційний рецепт, то ми побачимо, що в ньому використовується тільки гострий перець, часник, спеції і сіль, звичайно, іноді допускаються і додаткові інгредієнти, я ось, наприклад, іноді додаю трохи горіхів. З ними або без них, ця приправа виходить дуже пікантна, ароматна і неймовірно смачна, кращого доповнення до м'яса годі й шукати. Тому для всіх любителів гострих закусок я пропоную цей класичний рецепт абхазької аджики, обов'язково приготуйте її, впевнена, така аджика сподобається вам.

  • Перець гострий стручковий - 1 кілограм
  • Головки часнику - 5 штук
  • Кінза свіжа - 250 грам
  • Кріп свіжий - 20 грам
  • Базилік фіолетовий свіжий - 20 грам
  • Насіння koriandra - 1 Ст. Ложка
  • Хміль-сунелі - 30 грам
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Сіль - За смаком
абхазька аджика - фото крок 1
У традиційних рецептах перець для приготування аджики попередньо в'ялили на сонці, тому ви можете підвісити його на мотузочку на вулиці, пусть повисит пару деньков. Коли перець трохи підсохне, промиваємо його ретельно і висушуємо на паперовому рушнику. Перець тим як почати роботу з гострим перцем обов'язково одягніть рукавички.
абхазька аджика - фото крок 2
Тепер розрізаємо перець навпіл і видаляємо з нього насіння, відрізаємо плодоніжки.
абхазька аджика - фото крок 3
Чеснок чистим.
абхазька аджика - фото крок 4
Викладаємо очищений перець в чашу блендера разом з часником і подрібнюємо все. Для цього також можна використовувати м'ясорубку з самою дрібною насадкою.
абхазька аджика - фото крок 5
Свіжу зелень теж подрібнюємо в блендері і з'єднуємо з перцем.
абхазька аджика - фото крок 6
Потім за бажанням можна додати трохи волоських горіхів.
абхазька аджика - фото крок 7
Солимо аджику за смаком.
абхазька аджика - фото крок 8
Додаємо до неї спеції, гарненько все перемішуємо і залишаємо аджику на пару годинок настоятися.
абхазька аджика - фото крок 9
Готову аджику можна їсти відразу або розкласти її по банках і поставити на зберігання в холодильник. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти