Аджика абхазька
(покроковий рецепт з фото)
Домашню аджику я завжди готувала по своєму перевіреному рецепту доти, доки, відпочиваючи на Півдні Росії, не спробувала справжню абхазьку аджику з пекучого перцю з пряною кінзою і зеленню.
Справжню аджику готують на основі пекучого червоного перцю, часнику і солі з додаванням пряних трав. Взагалі, рецепт у кожної сім'ї відрізняється від інших, але ось саме абхазька аджика найчастіше зелена. Пропоную свій варіант, як приготувати аджику абхазьку. Це смачно!
- Болгарський зелений перець - 4 штуки
- Гострий пекучий зелений перець - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Braai, петрушка, кріп, Зелена цибуля - 100 грам
- Косарка - 0, 5 чайних ложки (пожітнік)
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
Для приготування аджики абхазької нам необхідно очистити зелений болгарський перець. Видаліть у нього насіння і плодоніжки. М'якоть перцю помістіть в блендер.
Одягніть на руки одноразові рукавички. Будемо працювати з пекучим перцем. Перець залишає частинки на руках, що викликає печіння. Ні в якому разі не торкайтеся обличчя та очей! Очистіть пекучий перець від насіння. Помістіть його перець в блендер.
Додайте в блендер: листочки базиліку, листочки петрушки, кінзи, гілочки кропу. Додайте нарізану зелену цибулю, очищені зубчики часнику. Додайте меленої паприки і меленого пожітніка (косарка).
Збийте все до однорідної маси, додавши трохи солі і цукру.
Ось наша абхазька аджика і готова. Подайте її до столу, переклавши в керамічну або скляну ємність. Блендер і всі предмети, контактують з перцем, потрібно обов'язково добре вимити. Частинки перцю залишаються на стінках блендера навіть після миття.