Рецепт Аджика абхазька фото

Аджика абхазька
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Зелень, Болгарський перець
Пісні страви
На обід
Заготовки, Аджика, Гостре

Домашню аджику я завжди готувала по своєму перевіреному рецепту доти, доки, відпочиваючи на Півдні Росії, не спробувала справжню абхазьку аджику з пекучого перцю з пряною кінзою і зеленню.

Справжню аджику готують на основі пекучого червоного перцю, часнику і солі з додаванням пряних трав. Взагалі, рецепт у кожної сім'ї відрізняється від інших, але ось саме абхазька аджика найчастіше зелена. Пропоную свій варіант, як приготувати аджику абхазьку. Це смачно!

  • Болгарський зелений перець - 4 штуки
  • Гострий пекучий зелений перець - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Braai, петрушка, кріп, Зелена цибуля - 100 грам
  • Косарка - 0, 5 чайних ложки (пожітнік)
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
аджика абхазька - фото крок 1
Для приготування аджики абхазької нам необхідно очистити зелений болгарський перець. Видаліть у нього насіння і плодоніжки. М'якоть перцю помістіть в блендер.
аджика абхазька - фото крок 2
Одягніть на руки одноразові рукавички. Будемо працювати з пекучим перцем. Перець залишає частинки на руках, що викликає печіння. Ні в якому разі не торкайтеся обличчя та очей! Очистіть пекучий перець від насіння. Помістіть його перець в блендер.
аджика абхазька - фото крок 3
Додайте в блендер: листочки базиліку, листочки петрушки, кінзи, гілочки кропу. Додайте нарізану зелену цибулю, очищені зубчики часнику. Додайте меленої паприки і меленого пожітніка (косарка).
аджика абхазька - фото крок 4
Збийте все до однорідної маси, додавши трохи солі і цукру.
аджика абхазька - фото крок 5
Ось наша абхазька аджика і готова. Подайте її до столу, переклавши в керамічну або скляну ємність. Блендер і всі предмети, контактують з перцем, потрібно обов'язково добре вимити. Частинки перцю залишаються на стінках блендера навіть після миття.

Схожі рецепти