Рецепт Зрази а-ля «Нельсон» фото

Зрази а-ля «Нельсон»
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
М'ясо, Молочні продукти, Фарш, Гриби, Сушені гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Зрази

Не знаю, яким чином ставиться до цих зрази британський полководець Нельсон, але блюдо це, і правда, дуже смачне. Запечені зрази з грибами в слвочном соусі. Заходьте і дивіться, як приготувати.

Пікантні, ніжні котлетки з змішаного фаршу. У начинку додаємо сушені гриби, які спочатку відварити, а потім обсмажити разом з цибулею.

Потім зрази обсмажуємо на сковороді, а потім запікаємо в формі разом з вершковим соусом з легким грибним ароматом. Блюдо дуже смачне і ефектне. Підійде для щоденної трапези і для святкового столу. Звичайно, трохи повозитися доведеться, але результат того вартий.

  • Фарш - 1 кілограм
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Гриби сушені - 70 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Бекон - 4 скибочки (або шинка)
  • Сухарі паніровочні - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 20 грам (для підливи)
  • Борошно - 1 Ст. Ложка (для підливи)
  • Бульйон грибний - 2 склянки (для підливи)
  • Крем - 2 Ст. Ложки (для підливи)
  • Оцет - За смаком (для підливи)
  • Сіль - За смаком
зрази а-ля
1. Зробіть фарш з яловичини, свинини і цибулі. Я рекомендую робити фарш самостійно, а не купувати готовий. Додати сіль, поперчіть, додайте яйця і добре перемішайте.
зрази а-ля
2. Гриби промийте та відваріть до м'якості. Відвар не виливайте.
зрази а-ля
3. Лук наріжте кубиком.
зрази а-ля
4. Обсмажте з додаванням олії.
зрази а-ля
5. Гриби трохи охолодіть і наріжте.
зрази а-ля
6. Додайте до цибулі і обсмажте все разом.
зрази а-ля
7. Бекон або шинку ошпарьте, наріжте кубиком, додайте до грибів з цибулею і обсмажте все разом.
зрази а-ля
8. Додайте сухарі, перемішайте і охолодіть начинку.
зрази а-ля
9. З фаршу зробіть корж, покладіть начинку і сформуйте зрази.
зрази а-ля
10. Обваляйте в борошні зрази, обсмажте їх на сковороді з додаванням олії.
зрази а-ля
11. Для соусу обсмажте борошно у вершковому маслі.
зрази а-ля
12. Додайте грибний бульйон, сметану, оцет і доведіть до кипіння. Зрази викладіть у жароміцних форму і залийте соусом.
зрази а-ля
13. Запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 15 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти