Зрази а-ля «Нельсон»
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, яким чином ставиться до цих зрази британський полководець Нельсон, але блюдо це, і правда, дуже смачне. Запечені зрази з грибами в слвочном соусі. Заходьте і дивіться, як приготувати.
Пікантні, ніжні котлетки з змішаного фаршу. У начинку додаємо сушені гриби, які спочатку відварити, а потім обсмажити разом з цибулею.
Потім зрази обсмажуємо на сковороді, а потім запікаємо в формі разом з вершковим соусом з легким грибним ароматом. Блюдо дуже смачне і ефектне. Підійде для щоденної трапези і для святкового столу. Звичайно, трохи повозитися доведеться, але результат того вартий.
- Фарш - 1 кілограм
- Куряче яйце - 2 штуки
- Гриби сушені - 70 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Бекон - 4 скибочки (або шинка)
- Сухарі паніровочні - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 20 грам (для підливи)
- Борошно - 1 Ст. Ложка (для підливи)
- Бульйон грибний - 2 склянки (для підливи)
- Крем - 2 Ст. Ложки (для підливи)
- Оцет - За смаком (для підливи)
- Сіль - За смаком
1. Зробіть фарш з яловичини, свинини і цибулі. Я рекомендую робити фарш самостійно, а не купувати готовий. Додати сіль, поперчіть, додайте яйця і добре перемішайте.
2. Гриби промийте та відваріть до м'якості. Відвар не виливайте.
3. Лук наріжте кубиком.
4. Обсмажте з додаванням олії.
5. Гриби трохи охолодіть і наріжте.
6. Додайте до цибулі і обсмажте все разом.
7. Бекон або шинку ошпарьте, наріжте кубиком, додайте до грибів з цибулею і обсмажте все разом.
8. Додайте сухарі, перемішайте і охолодіть начинку.
9. З фаршу зробіть корж, покладіть начинку і сформуйте зрази.
10. Обваляйте в борошні зрази, обсмажте їх на сковороді з додаванням олії.
11. Для соусу обсмажте борошно у вершковому маслі.
12. Додайте грибний бульйон, сметану, оцет і доведіть до кипіння. Зрази викладіть у жароміцних форму і залийте соусом.
13. Запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 15 хвилин. Смачного!