Картопляні зрази відварні
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто любить це соковите і ситне блюдо. Але не всім підходять обсмажені на сковорідці зрази. Тому, щоб їх зробити дієтичними, можна зрази відварити у воді.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати картопляні зрази відварні, то цей рецепт вам підійде. Блюдо виходить дієтичним, тому, якщо вам не можна смаженого, сміливо готуйте відварні зрази!
- Картопля - 10 штук
- Куряче яйце - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Майонез - 200 грам
- Часник - 4 зубчики
- Чорний перець, сіль - За смаком
Відваріть вимиту картоплю в мундирі до повної готовності. Так в ньому збережеться максимум корисних речовин і вітамінів. Потім очистіть його і натріть на тертці.
Викладіть картоплю в мисочку, додайте туди ж сирі яйця і борошно. Посолити і замісити тісто. Воно повинно вийти м'яким і повітряним.
Фарш ви можете придбати вже готовий, а можете зробити самостійно. Для цього перейдіть на м'ясорубці кілька разів будь сире м'ясо на ваш вибір: яловичину, свинину, курку.
Від великого шматка тесту відщипувати трохи, формуйте коржі, посипаючи їх борошном. Тісто дуже ніжне, тому тонкі коржі можуть порватися. Начините їх м'ясним фаршем, кінець кліпу.
Повинні вийти симпатичні конвертики. Краще, якщо вони будуть невеликого або середнього розміру, щоб в процесі приготування не розвалилися і начинка не "вилізла" з них.
У велику каструлю налийте чисту питну воду, поставте її на вогонь. Доведіть до кипіння, а потім по одній киньте в неї зрази. Відварюйте їх в підсоленій воді до готовності (п'ятнадцять-двадцять хвилин). Діставайте шумівкою, даючи воді стекти.
Для соусу в невеликій піалках змішайте нежирний майонез, натертий на тертці або пропущений через прес часник, мелений перець. Майонез можна замінити на сметану.