Картопляні зрази з фаршем в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Апетитні зрази давно полюбилися на нашому столі, їх роблять з капустою, грибами або м'ясом. Мабуть, самі смачний і ситні - з м'ясом, а в духовці вони виходять ще корисніше! дивіться рецепт.
Усе, що можна приготувати в духовці, краще приготувати в духовці. По перше, так здоровіше виходить: менше масла і жиру від смаження. А зрази виходять з приємною рум'яною скоринкою, хрусткі, але всередині соковиті. Для приготування картопляних зраз з фаршем в духовці візьміть будь-який наявний в наявності фарш (від свинячого і яловичого, до курячого або індичого) і улюблені спеції.
- Картопля - 1 кілограм
- Фарш - 300 грам
- Сир - 100 грам
- Яйця - 1 штука
- Зелень - - За смаком
- Панірувальні сухарі - 150 грам
- Майонез - 1 Чайна ложка
- Кріп - 30 грам
Картоплю відварити.
Відварну картоплю перетріть в пюре, додайте сіль, перець і яйце.
Сир натріть на середній терці.
Додайте до нього фарш і майонез.
Кріп дрібно поріжте і додайте в фарш.
Вставити зрази: з картопляного пюре сформуйте коржик, викладіть в середину фарш, заліпите ще пюре і зробіть довгастий зраз. Все зрази обваляйте в панірувальних сухарях.
Форму для випікання змастіть маслом рослинним, викладіть в неї зрази і відправте їх у розігріту до 150-160 градусів духовку на 40 хвилин.
Один раз зрази переверніть, щоб з усіх боків вони подрумянились і пропеклися.
Готові картопляні зрази з фаршем в духовці відмінно уплітаються зі сметанкою. Смачного!