Картопляні зрази з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам набридли звичайні котлети, значить настав час спробувати приготувати зрази. Сьогодні я розповім вам, як приготувати картопляні зрази з фаршем.
Зрази - традиційне блюдо литовської, польської та болгарської кухні. Литва є оригінальною батьківщиною цього рецепта, звідки він поширився по всій Європі. Слово "зрази" прийшло до нас з Польщі, да так і прижилося разом з улюбленим рецептом. Любов російського людини до зрази пояснюється просто - блюдо це смачне, що складається з давно знайомих продуктів і легке в приготуванні. Блюдо виходить відмінним, сподобається воно багатьом. Отже, сьогодні я поділюся з вами рецептом картопляних зраз з фаршем. Читайте рецепт з фото!
- Картопля - 12 штук
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Фарш - 350 грам (для цієї страви свинячий фарш підійде краще за інших)
- Морква - 1/2 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 3 чайних ложки
- Соняшникова олія - 200 мілілітрів
Обсмажте фарш на 2-3 столових ложках рослинного масла.
Коли м'ясо посвітлішає, додайте в сковороду дрібно нашатковану цибулю, сіль і перець.
Додайте в сковороду натерту на дрібній тертці моркву і обсмажуйте до готовності м'яса. Готовий фарш перекладіть в миску.
Очищений і порізаний часточками картоплю покладіть в каструлю, залийте холодною водою і посоліть. Злийте воду, коли картопля буде повністю готовий, і дайте картоплі охолонути.
Додайте в картопля яйце і борошно, вимісити однорідне картопляне тісто-пюре.
Сформуйте невеликі картопляні коржі. У центр кожного коржика викладіть фарш.
Закрийте коржі і сформуйте довгасті зрази, які потім слід обваляти в панірувальних сухарях.
Обсмажте зрази на рослинній олії до золотистої скоринки з двох сторін.
Зрази готові. Смачного!