Овочі відварні
(покроковий рецепт з фото)
Варені овочі - кращий вибір. Один прийом їжі в день повинен складатися з варених овочів, це принесе численні вигоди для вашого здоров'я. А я розповім, як правильно приготувати овочі відварні.
При варінні овочів слід дотримуватися деяких правил:
• овочі потрібно нарізати великими шматочками, щоб уникнути втрати поживних речовин при кип'ятінні;
• завжди мийте овочі перед різкою, не після того, як, щоб уникнути втрати поживних речовин;
• варіть овочі в невеликій кількості води;
• додайте трохи солі в киплячу воду, щоб поліпшити смак овочів.
- Брокколі - 700 грам
- Кольорова капуста - 500 грам
- Морква - 300 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Терта цедра лимона - 1 Чайна ложка
- Гострий перець - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
1
У невеликому сотейнику або сковороді нагрійте масло, додайте подрібнений часник і готуйте, помішуючи, 20 секунд.
2
До часнику додайте лимонний сік, терту цедру лимона, дрібно нарізаний гострий перчик і сіль. Змішайте з маслом і часником і зніміть сковороду з вогню.
3
Свіжі овочі: брокколі, кольорову капусту і моркву, нарізані великими шматочками, покладіть в каструлю, залийте окропом, сіль і зварної шов 10-15 хвилин.
4
Викладіть відварені овочі в глибоке блюдо сервіровки, полийте часниковим маслом, злегка перемішайте і подавайте на стіл.