Рецепт Овочі відварні фото

Овочі відварні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Капуста, Морква, Брокколі, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Легка вечеря
Гарніри

Варені овочі - кращий вибір. Один прийом їжі в день повинен складатися з варених овочів, це принесе численні вигоди для вашого здоров'я. А я розповім, як правильно приготувати овочі відварні.

При варінні овочів слід дотримуватися деяких правил:

• овочі потрібно нарізати великими шматочками, щоб уникнути втрати поживних речовин при кип'ятінні;

• завжди мийте овочі перед різкою, не після того, як, щоб уникнути втрати поживних речовин;

• варіть овочі в невеликій кількості води;

• додайте трохи солі в киплячу воду, щоб поліпшити смак овочів.


  • Брокколі - 700 грам
  • Кольорова капуста - 500 грам
  • Морква - 300 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Терта цедра лимона - 1 Чайна ложка
  • Гострий перець - 1 штука
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
1
У невеликому сотейнику або сковороді нагрійте масло, додайте подрібнений часник і готуйте, помішуючи, 20 секунд.
2
До часнику додайте лимонний сік, терту цедру лимона, дрібно нарізаний гострий перчик і сіль. Змішайте з маслом і часником і зніміть сковороду з вогню.
3
Свіжі овочі: брокколі, кольорову капусту і моркву, нарізані великими шматочками, покладіть в каструлю, залийте окропом, сіль і зварної шов 10-15 хвилин.
4
Викладіть відварені овочі в глибоке блюдо сервіровки, полийте часниковим маслом, злегка перемішайте і подавайте на стіл.

Схожі рецепти