Зимовий салат з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У сезон овочів і фруктів багато господинь намагаються приготувати якомога більше консервації, щоб взимку поповнювати свій раціон сонячними дарами літа. Готуємо салат з кабачків на зиму.
Опис приготування:
Салат готується дуже просто. Можна додати ще свіжі помідори, очищені від шкірки, але томатною пастою не нехтуйте в будь-якому випадку. Це концентрований продукт, дає яскравий колір і смак. Болгарський перець може бути будь-якого кольору, але з червоним, жовтим, помаранчевим він буде виглядати гарніше. Такий салат підійде до будь-якого застілля в будні і свята. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три баночки місткістю 500 мл.
- Кабачки - 1 кілограм
- Перець болгарський - 400 грам
- Томатна паста - 150 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 3-4 зубчиків
Підготуйте інгредієнти для приготування салату з кабачків.
Zucchini помийте і наріжте кубиками. Старі слід очистити і видалити великі насіння. З молодими цього можна не робити.
Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте довільно. Я нарізала соломкою. Додайте до нарізаним кабачкам.
Викладіть в каструлю томатну пасту.
Додайте сіль, цукор і соняшникову олію. Наливати 200 мл. Води. Багато води наливати не потрібно, в процесі приготування овочі пустять багато соку. Якщо вам здасться, що рідини мало, то воду завжди можна долити.
Перемішайте всі інгредієнти салату і поставте каструлю на плиту.
Варіть овочі 30 хвилин на невеликому вогні.
В кінці додайте оцет і подрібнений часник. Перемішайте, спробуйте і якщо вам не вистачає солі або цукру, то додайте. Проваріть ще 3-4 хвилини і вимикайте.
Гарячий салат розлийте в стерилізовані банки і закатати кришками, укутайте ковдрою і тримайте так до повного охолодження банок. Зберігайте в прохолодному приміщенні.