Легкий зимовий салат
(покроковий рецепт з фото)
Салат заправлений сметаною, але її можна замінити на рослинне масло. У салаті немає ні солі, НЕ пісочний, на мій погляд вони не потрібні, а ви орієнтуйтеся на свій смак. Приступимо!
Легкий і смачний салат зі злегка солодкуватим присмаком - відмінне рішення для будь-якого прийому їжі. Прекрасно поєднується з м'ясними стравами з курки. Зробити салат менш калорійним можна за допомогою заправки йогуртом або знежиреної сметаною. А ось посилити солодкість можна додаванням фініків. Пробуйте!
- Капуста пекінська - 300 грам
- Яблуко - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Сухофрукти або фініки - 1 щіпка
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
1. Підготуйте продукти для салату, вимийте овочі-фрукти.
2. Якщо використовуєте сухофрукти, то залийте їх окропом на пару хвилин. У мене груші й абрикоси сушені. Якщо фініки, то видаліть кісточки, на весь салат знадобиться 8-10 фініків. Обидва варіанти для салату відмінно підходять.
3. Наріжте тонко капусту.
4. Натріть на тертці моркву.
5. Якщо у яблука жорстка шкірка, її потрібно зняти, видаліть серцевину, поріжте яблуко соломкою, збризніть лимонним соком.
6. Сухофрукти відкиньте на друшляк, дайте стекти добре воді. Поріжте соломкою, покладіть в салат. Заправте сметаною.
7. Перемішайте, салат готовий, пробуйте!
8. Салатик прикрашайте за смаком. Приємного!