Салат «зимовий король» з огірків
(покроковий рецепт з фото)
Свою назву салат заслужив, це найсмачніший салат з огірків! У нашій родині він просто відлітає з полиць взимку. Хочете дізнатися, як приготувати салат "зиязикай король" з огірків? дивіться!
Деякі господині не додають в цей салат болгарський перець, а даремно. Повірте, з болгарським перцем набагато смачніше. Кріп не обов'язковий, але, якщо ви любите цю пряність, то сміливо кладіть.
Обов'язково спробуйте зробити цю заготовку, результат вас точно порадує. Хай щастить!
- Огірок - 1 кілограм
- Цибуля - 200 грам
- Болгарський перець - 200 грам
- Кріп - За смаком (можна додати невеликий пучок)
- Оцет столовий 9% - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
Підготуйте овочі для консервації. Огірочки замочіть в холодній воді на годинку. Цибулю очистіть, у перцю видаліть насіння. Ретельно вимийте всі овочі. Поставте стерилизоваться баночки з кришками.
Огірки порізати тонко кружечками або напівкружечками. Складіть в каструлю з нержавійки.
Додайте порізаний соломкою болгарський перець.
Поріжте півкільцями цибулю, додайте його до інших овочів. Також всипте в каструлю сіль і цукор, влийте оцет і рослинне масло. Перемішайте все гарненько і залиште на 1-1, 5 годину. Потрібно, щоб виділилося якомога більше соку з овочів.
Через 1-1, 5 години поставте каструлю з салатом на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 7 хвилин.
Розкладіть салат з виділилася рідиною по стерильним баночках і закатати. Переверніть догори дном до повного охолодження. Після чого можна прибрати в прохолодне місце для тривалого зберігання.