Житні грінки з часником
(покроковий рецепт з фото)
Нема чого купувати в магазині сухарики сумнівної якості собі або своїм дітям. Дуже просто і швидко можна зробити смачну закуску за рецептом, як приготувати житні грінки з часником.
Смачні та ароматні грінки можна подавати не тільки до пива, вони відмінно підходять для супу чи борщу, а також курячого бульйону. Така закуска готується дуже просто і швидко, а головне - можна бути впевненим в її якості. Грінки можна робити з будь-якого хліба, але з житнім вони виходять особливо ароматними. Також до них можна приготувати окремо соус, наприклад, вершковий або томатний.
- Житній хліб - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Соняшникова олія - 100 мілілітрів
1. У миску наливаю соняшникову олію. Чищу часник і подрібнюю його на дрібній тертці, додаю його до маслу і перемішую, наполягаю суміш 30 хвилин.
2. З буханця житнього хліба зрізаю всі скоринки, в подальшому це допоможе надати сухарикам правильну форму.
3. Підготовлену буханку хліба нарізаю брусочками товщиною близько 1 см.
4. У сковороду з товстим дном або чавунну вливаю приготовлену часникову суміш і гарненько розігріваю.
5. Відправляю підготовлені брусочки в киплячу олію і обсмажую з усіх боків до рум'яної і хрусткої скоринки (по 1-2 хвилини на кожну сторону).
6. Готові грінки зі сковороди перекладаю на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
7. Готові грінки перекладаю в тарілку і подаю до столу вже остиглими. Смачного!