Рецепт Житні грінки з часником фото

Житні грінки з часником
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Часник
Пісні страви
На полуденок , На швидку руку
Грінки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.

Нема чого купувати в магазині сухарики сумнівної якості собі або своїм дітям. Дуже просто і швидко можна зробити смачну закуску за рецептом, як приготувати житні грінки з часником.

Опис приготування:

Смачні та ароматні грінки можна подавати не тільки до пива, вони відмінно підходять для супу чи борщу, а також курячого бульйону. Така закуска готується дуже просто і швидко, а головне - можна бути впевненим в її якості. Грінки можна робити з будь-якого хліба, але з житнім вони виходять особливо ароматними. Також до них можна приготувати окремо соус, наприклад, вершковий або томатний.

  • Житній хліб - 1 штука
  • Часник - 1 штука
  • Соняшникова олія - 100 мілілітрів
житні грінки з часником - фото крок 1
1. У миску наливаю соняшникову олію. Чищу часник і подрібнюю його на дрібній тертці, додаю його до маслу і перемішую, наполягаю суміш 30 хвилин.
житні грінки з часником - фото крок 2
2. З буханця житнього хліба зрізаю всі скоринки, в подальшому це допоможе надати сухарикам правильну форму.
житні грінки з часником - фото крок 3
3. Підготовлену буханку хліба нарізаю брусочками товщиною близько 1 см.
житні грінки з часником - фото крок 4
4. У сковороду з товстим дном або чавунну вливаю приготовлену часникову суміш і гарненько розігріваю.
житні грінки з часником - фото крок 5
5. Відправляю підготовлені брусочки в киплячу олію і обсмажую з усіх боків до рум'яної і хрусткої скоринки (по 1-2 хвилини на кожну сторону).
житні грінки з часником - фото крок 6
6. Готові грінки зі сковороди перекладаю на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
житні грінки з часником - фото крок 7
7. Готові грінки перекладаю в тарілку і подаю до столу вже остиглими. Смачного!

Схожі рецепти