Грінки житні до пива
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніші грінки до пива - з житнього хліба. Ароматні і хрусткі, з легким часниковим смаком. А приготувати їх досить легко.
Традиційна і ситна закуска до пива - це, звичайно, грінки. Їх можна готувати і з пшеничного, і з житнього хліба. Як на мене - так найсмачніші, це житні. У житнього хліба особливий смак і аромат, який тільки посилюється при обсмажуванні. Смачні та хрусткі житні грінки до пива можна приготувати різними способами. Найпростіший рецепт приготування грінок житніх до пива - це посмажити їх на сковорідці. Розповідаю, як приготувати грінки житні до пива.
- Житній хліб - 500-600 грам
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
1
Для грінок беремо черствий хліб і нарізаємо його на скибочки, не тонше 1 см. Кожен скибочку розрізаємо по діагоналі, або як вам більше подобається.
2
Очищаємо часник і 1 зубчик нарізаємо на тоніці пластинки.
3
Нагріваємо рослинне масло в сковороді і кидаємо в нього нарізаний часник. Обсмажуємо до тих пір, поки часник не зарум'яниться. Відразу ж прибираємо часник з масла.
4
Ну а тепер починаємо обсмажувати скибочки хліба в олії з обох боків до потрібної для вас ступеня. Вогонь на плиті робимо трохи більше середнього. Найголовніше - не відволікатися під час смаження. Грінки мають звичай підгорати.
5
Остигнули грінки натираємо часточками часнику і посипаємо сіллю з обох сторін.
6
Смачного вам пива і грінок і хорошою душевної компанії!