Рецепт Грінки часникові до пива фото

Грінки часникові до пива
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Часник
Пісні страви
На швидку руку , На сніданок
Грінки
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Рум'яний підсмажений хлібець з часниковим смаком і ароматом -Класичні закуска до келиха доброго пива.

Опис приготування:

Вечір п'ятниці, гарна компанія, душевні розязика за кухлем пива. Бракує до пива тільки закуски. А найкраща закуска в усі часи після солоної риби - це часникові грінки. Рецепт приготування грінок часниковий до пива дуже простий, але сам процес не терпить поспіху і вимагає уваги. Трохи поспішиш - і сухарики можуть згоріти. На велику компанію я завжди роблю грінки і з чорного і з білого хліба і саме такої форми. Такі грінки зручніше перевертати і процес йде швидше. Звичайно, готові грінки можна купити в магазині, але приготувати грінки часникові до пива в домашніх умовах - це ж так просто. Хороших вам посиденьок з пивом і грінками!

  • Хліб - 400 грам
  • Рослинна олія для смаження - 150 мілілітрів
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
грінки часникові до пива - фото крок 1
Для грінок найкраще брати черствий хліб - він менше кришиться. Нарізаємо хліб не дуже тонкими скибочками. Товщиною приблизно близько 1 см.
грінки часникові до пива - фото крок 2
Потім розрізаємо скибочки хліба на шматочки меншого розміру. Можна робити їх смужками, трикутниками, а можна ось так. Такі шматочки зручніше натирати часником.
грінки часникові до пива - фото крок 3
Зубчики часнику очищаємо і 1 зубчик нарізаємо тонкими пластинками. Наливаємо на сковороду олію і додаємо туди часник. Ставимо сковороду на середній вогонь і прогріваємо масло з часником. Як тільки часник почне рум'яна - прибираємо його з пательні.
грінки часникові до пива - фото крок 4
Викладаємо на сковороду шматочки хліба і смажимо з обох боків до золотистої скоринки. Не слід робити вогонь під сковорідкою сильним - грінки дуже швидко можуть згоріти.
грінки часникові до пива - фото крок 5
Викладаємо грінки на паперову серветку, щоб прибрати надлишок олії. Грінки з легким часниковим ароматом готові.
грінки часникові до пива - фото крок 6
Щоб надати грінками додатковий смак і додати гостроти - натираємо кожну грінку з двох сторін очищеними зубчиками часнику. Посипаємо грінки сіллю і можна подавати до пива.

Схожі рецепти