Часникові грінки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
До перших страв, особливо до борщу, хочеться щось особливо гостреньке або підсушений хліб, але є рецепт, який все поєднує в собі. Це часникові грінки в духовці - апетитно і смачно.
Більшість любить погризти вже готові грінки. Їх готують з білого хліба, булочок (часто на сковорідці), але мало хто замислювався, як приготувати часникові грінки в духовці. Перед вами максимально простий рецепт, який допоможе приготувати їх на власній кухні. Вони хороші тим, що чудово гармонують з борщем, навісів, крем супи. Та й просто погризти - дуже смачно. Чи не відмовляться від такого хрусткого частування і любителі пива.
- Житній хліб - 0, 5 штуки(polʙuxanki)
- Масло рослинне - 40 грам
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 1 щіпка
1. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть житній хліб і з усіх боків зріжте з нього скоринки. Потім розріжте хліб на скибки. Потім кожен шматок порережьте навскіс таким чином, щоб утворився трикутник.
2. Візьміть головку часнику. Очистіть її від лушпиння. Пропустіть через Часничниці або розітріть в ступці з додаванням солі.
3. У миску влийте трохи олії. Кожен шматочок житнього хліба покладете в масло, потримайте його пару хвилин.
4. Після чого натріть кожен промаслений шматочок хліба часником, товченим з сіллю. Всі шматочки складіть на деко. Потім поставте деко в духовку. Підсушуйте хліб в духовці протягом 10 хвилин. Грінки дістаньте з духовки після того, як з'явиться хрустка скоринка. Смачного.