Желе з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)
Дивний овоч - гарбуз. Я не часто готую його з іншими овочами, а скоріше використовую в солодкий стравах. Це тому, що все-таки вона має солодкий смак і вдаліше виглядає в десертах, на мій погляд.
Зараз ви дізнаєтеся дуже несподіваний рецепт. Нижче я описала, як приготувати желе з гарбуза. Це буде десерт "два в одному" . Тут будуть і желе, і пудинг. Виглядати все буде дуже красиво. Зробив, таке блюдо вдало прикрасить стіл на Хелловін. Хоча і в будь-який інший свято буде виглядати прекрасно. Тільки дотримуйтесь кроки рецепта.
- Пакетик пудингу - 1 штука
- Банан - 0, 5 штуки
- Яблуко - 1 штука
- Гарбуз - 300 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Відварений рис - 0, 5 склянки
- Желатин - 1 Чайна ложка
- Кардамон - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Ванілін - За смаком
Пудинг з пакетика висипте в миску і залийте молоком з цукром. Розігрійте на водяній бані до повного розчинення.
Помийте яблуко, гарбуз і банан. Очистіть тику з бананом. Всі ці інгредієнти наріжте невеликими шматочками.
Креманки змастіть вершковим маслом, залийте пудинг, розкладіть рис, банани і яблука. Надішліть в пароварку на 20 хвилин, накривши фольгою. На іншому рівні пароварки розкладіть гарбуз (також на 20 хвилин).
Після цього гарбуз розімніть в пюре. Додайте цукор з желатином. Розчиніть на водяній бані. Потім всипте корицю, ваніль і кардамон. Збийте блендером і залиште при кімнатній температурі для охолодження.
Тарілочку з пудингом переверніть на фольгу. Повапните його гарбузовим желе. Приберіть на 5 хвилин в холодильник. Далі обмажте ще раз, зробіть борозенки і прикрасьте хвостиком гарбуза. Приберіть в холодильник на 8 годин. Приємною дегустації.