Зелений борщ з кропивою
(покроковий рецепт з фото)
Весна йде, весні дорогу! А разом з весною ми зустрічаємо весняні страви з молодої зелені кропиви. Давайте спробуємо приготувати зелений борщ з кропиви.
Зелений борщ зазвичай варять з щавлем. Однак, в травні на городах з'являється гідна заміна - молода кропива. Незважаючи на свою "колючість", кропива є джерелом цілого ряду вітамінів. Аскорбінової кислоти в кропиві більше, ніж в лимоні і чорній смородині, а каротину більше, ніж у моркві. Крім того, кропива містить вітаміни А, До, Е і В, а також залізо, магній, мідь і т.Д. Нехтувати такими дарами природи було б просто нерозумно, і тому зараз саме час навчатися готувати страви з кропиви. А почати я пропоную з смачного і корисного страви - зеленого борщу з кропиви. Читайте рецепт зеленого борщу з кропиви з фото!
- Куряча грудка - 300 грам
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Кропива - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
Курячі грудки промийте, покладіть в каструлю і залийте 3 літрами холодної води. Додайте перець горошком, лавровий лист і трохи підсолити воду. Варіть 40 хвилин на повільному вогні до готовності м'яса.
Очищену цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці.
Обсмажте овочі на рослинному маслі до золотистого кольору.
Очищену картоплю наріжте невеликими кубиками.
Відварені круто яйця поріжте кубиками (порада: щоб зварити яйця круто, покладіть їх у холодну воду і варіть 10 хвилин з моменту закипання).
З готового бульйону дістаньте м'ясо. Поріжте його порційними шматочками і покладіть назад в каструлю разом з картоплею. Варіть 15 хвилин.
Кропиву помийте і дрібно наріжте (використовуйте рукавички, щоб уникнути опіків).
Коли картопля буде повністю готовий, додайте в каструлю кропиву і варіть ще 5 хвилин. Після цього покладіть в суп яйця, обсмажені овочі, сіль і спеції і варіть ще 2 хвилини.
Дайте супу настоятися. Розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!