Грінки з кропивою
(покроковий рецепт з фото)
Продовжуємо серію страв з кропивою. Грінки з кропивою - дивно смачна і легка закуска до будь-якого річному столу. Помічено, що добре йде під вино
Я люблю дивувати гостей і своїх домашніх стравами, які здаються всім якимись вишуканими і гурманськими, а насправді готуються з найпримітивніших продуктів. Грінки з кропивою - саме той випадок Абсолютно все, кому про них розповідаю, реагують однаково - грінки… з кропиви… Ну не знаю… і так далі. Але коли спробують - без рецепта йти відмовляються Так, грінки з кропивою - це дуже легка і дієтична, але дико смачна закуска. Рекомендую!
- Кропива - 30 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - 150 мілілітрів
- Сіль - - За смаком
- Сир - 100 грам
- Грінки - 10-15 штук
По традиції, знайомимося з інгредієнтами. Від куща кропиви нам потрібні тільки листя - вони, власне, нешкідливі і не кусаються
Листя кропиви спершу потрібно обдати окропом, потримати їх в окропі близько хвилини, після чого воду злити.
Складаємо в блендер листя кропиви, а також горіхи, часник, оливкова олія і сіль.
Подрібнюємо до однорідності.
На приготовані улюбленим способом грінки (найкраще - висушити на сухій сковороді) викладаємо трохи нашого кропив'яного соусу, свреху посипаємо тертим сиром (добре підходить адигейський, але взагалі піде будь), скроплюємо оливковою олією, даємо 5 хвилин настоятися - і подаємо.