Курзе з кропивою
(покроковий рецепт з фото)
У сезон молодої кропиви хочеться приготувати з неї максимально багато різноманітних страв. Я хочу запропонувати вам на замітку простий, ситний і смачний варіант з дагестанської кухні - курзе з кропивою.
Умовно кажучи, ми приготуємо вареники з начинкою з кропиви і цибулі. Це прекрасний варіант обіду або вечері, який внесе родзинку в звичне меню. Простий процес і зовсім не довгий, так що рекомендую на замітку рецепт всім любителям експериментів на кухні.
- Кропива - 1 пучок
- Цибулина - 1 штука
- Борошно - 1.5 склянки
- Вода - 1/2 склянки (приблизно)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Для початку приготуємо тісто. У глибоку миску просійте борошно і додайте сіль.
Влийте воду.
Замісити тісто щільне, як на пельмені або вареники. Хвилин 10-15 залиште його "відпочити" .
Тепер можна зайнятися начинкою. Очистіть цибулю і подрібніть. Обсмажте до прозорості на олії.
Кропиву ошпарьтеокропом, відокремте листочки і подрібніть їх. Викладіть на сковороду до цибулі і обсмажте пару хвилин. Додайте за смаком сіль і перець за бажання.
Отщіпніте шматочок тесту і розкачати тонким шаром. Виріжте кружечки за допомогою виїмки або склянки.
У центр викладіть начинку і акуратно защипите краю.
Надішліть курзе з кропивою в киплячу підсолену воду і варіть близько 5 хвилин до готовності (час залежить від товщини тесту).
Перед подачею за бажанням можна доповнити їх вершковим маслом або сметаною.
Смачного!