Рецепт Курзе з картоплею фото

Курзе з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Курзе - це дагестанські національне блюдо. Начинки можуть бути найрізноманітнішими, але більш гострими, ніж ми звикли. І відрізняє їх особливий спосіб ліплення. Дивіться рецепт, я все покажу!

Опис приготування:

Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати курзе з картоплею. Начинка гостра, тісто найтонше і ніжне, але працювати з ним суцільне задоволення, воно не рветься. Варити курзе потрібно не більше 5 хвилин, якщо ви розкатали тонко. А начинка у нас готова. Пробуйте!

  • Борошно пшеничне - 380 грам (тісто)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Вода - 250 мілілітрів (тісто)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (тісто)
  • Оцет 9% столовий - 1 Ст. Ложка (тісто)
  • Картопля очищений - 450 грам (начинка)
  • Зелень (кріп) - 20 грам (начинка)
  • Цибуля ріпчаста - 150 грам (начинка)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Сіль - 0.5 чайних ложки (начинка)
  • Перець червоний пекучий (порошок) - 0, 3 чайних ложки (начинка)
курзе з картоплею - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо! В оригінальному рецепті використовується зелень кропу, а я додаю кріп і шніт-цибуля.
курзе з картоплею - фото крок 2
2. Очищену картоплю поріжте половинками або четвертинками, залийте водою, щоб тільки покрило картопля і поставте варитися до готовності. Додати сіль за смаком.
курзе з картоплею - фото крок 3
3. Просійте борошно в велику миску, додайте сіль, перемішайте. Зробіть поглиблення в центрі, влийте воду, масло і оцет. Почніть замішувати тісто ложкою, далі переходите на стіл.
курзе з картоплею - фото крок 4
4. Готове тісто накрийте чистою і сухою серветкою або затягніть плівкою і залиште"дозрівати" .
курзе з картоплею - фото крок 5
5. Цибуля ріпчаста поріжте дрібно кубиками, на двох столових ложках олії обсмажте до готовності.
курзе з картоплею - фото крок 6
6. З готового картоплі злийте весь відвар, товкачем розімніть картоплю. Влийте 80 відкриває мл. Перемішайте.
курзе з картоплею - фото крок 7
7. Додайте смажену цибулю з жиром (на якому він смажився), зелень, перець мелений. Перемішайте.
курзе з картоплею - фото крок 8
8. Начинка готова, можна приступати до ліплення.
курзе з картоплею - фото крок 9
9. Відріжте шматочок тесту і розкачати його тонко. Склянкою видавити кружечки, діаметр 8-9 см, не більше. Покладіть чайну ложку начинки.
курзе з картоплею - фото крок 10
10. Візьміть кружечок тіста з картоплею в руки, так зручніше ліпити. Загорніть край тесту на картоплю, як на фото.
курзе з картоплею - фото крок 11
11. Потім по черзі, потроху, прихоплює спочатку одну бічну стінку, потім другу. І таким чином виходить косичка. Тісто тонке і ліпиться дуже легко, потрібно лише зовсім трохи прищипувати краю.
курзе з картоплею - фото крок 12
12. Перша партія у мене готова. Доведіть воду для варіння до кипіння, приправити сіллю. Опускайте курзе і варіть 5 хвилин з моменту закипання.
курзе з картоплею - фото крок 13
13. Готові вареники покладіть на тарілочку у вигляді кола.
курзе з картоплею - фото крок 14
14. У центр покладіть сметану, посипте чорним перцем, червоним і зеленню.
курзе з картоплею - фото крок 15
15. Пробуйте! Курзе з картоплею неймовірно ніжні і смачні!

Схожі рецепти