Курзе з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Курзе - це дагестанські національне блюдо. Начинки можуть бути найрізноманітнішими, але більш гострими, ніж ми звикли. І відрізняє їх особливий спосіб ліплення. Дивіться рецепт, я все покажу!
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати курзе з картоплею. Начинка гостра, тісто найтонше і ніжне, але працювати з ним суцільне задоволення, воно не рветься. Варити курзе потрібно не більше 5 хвилин, якщо ви розкатали тонко. А начинка у нас готова. Пробуйте!
- Борошно пшеничне - 380 грам (тісто)
- Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
- Вода - 250 мілілітрів (тісто)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (тісто)
- Оцет 9% столовий - 1 Ст. Ложка (тісто)
- Картопля очищений - 450 грам (начинка)
- Зелень (кріп) - 20 грам (начинка)
- Цибуля ріпчаста - 150 грам (начинка)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Сіль - 0.5 чайних ложки (начинка)
- Перець червоний пекучий (порошок) - 0, 3 чайних ложки (начинка)
1. Підготуйте продукти. Приступимо! В оригінальному рецепті використовується зелень кропу, а я додаю кріп і шніт-цибуля.
2. Очищену картоплю поріжте половинками або четвертинками, залийте водою, щоб тільки покрило картопля і поставте варитися до готовності. Додати сіль за смаком.
3. Просійте борошно в велику миску, додайте сіль, перемішайте. Зробіть поглиблення в центрі, влийте воду, масло і оцет. Почніть замішувати тісто ложкою, далі переходите на стіл.
4. Готове тісто накрийте чистою і сухою серветкою або затягніть плівкою і залиште "дозрівати" .
5. Цибуля ріпчаста поріжте дрібно кубиками, на двох столових ложках олії обсмажте до готовності.
6. З готового картоплі злийте весь відвар, товкачем розімніть картоплю. Влийте 80 відкриває мл. Перемішайте.
7. Додайте смажену цибулю з жиром (на якому він смажився), зелень, перець мелений. Перемішайте.
8. Начинка готова, можна приступати до ліплення.
9. Відріжте шматочок тесту і розкачати його тонко. Склянкою видавити кружечки, діаметр 8-9 см, не більше. Покладіть чайну ложку начинки.
10. Візьміть кружечок тіста з картоплею в руки, так зручніше ліпити. Загорніть край тесту на картоплю, як на фото.
11. Потім по черзі, потроху, прихоплює спочатку одну бічну стінку, потім другу. І таким чином виходить косичка. Тісто тонке і ліпиться дуже легко, потрібно лише зовсім трохи прищипувати краю.
12. Перша партія у мене готова. Доведіть воду для варіння до кипіння, приправити сіллю. Опускайте курзе і варіть 5 хвилин з моменту закипання.
13. Готові вареники покладіть на тарілочку у вигляді кола.
14. У центр покладіть сметану, посипте чорним перцем, червоним і зеленню.
15. Пробуйте! Курзе з картоплею неймовірно ніжні і смачні!