Курзе з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Курзе - блюдо дагестанської кухні. Відрізняються вони від наших пельменів не тільки формою, але і начинкою. Начинка до слова, може бути найрізноманітніша, що порадує і м'ясоїдів і вегетаріанців.
Курзе готують і з м'ясом, і з сиром, і з картоплею. Сьогодні розповім як приготувати курзе з м'ясом. Начинку не обов'язково готувати саме так, у кожної господині є свій рецепт, як робити курзе. У будь-якому випадку байдужих не буде, блюдо сподобається всім! обов'язково спробуйте!
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 400-500 грам
- Яловичина - 400 грам (м'якоть)
- Вершкове масло - 20 грам
- Помідори - 200 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Зелень - 1 пучок(Braai, петрушка, кріп і т.П.)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Спеції для фаршу - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Одну цибулину наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі до м'якості.
Додайте нарізані кубиками помідори, попередньо обшпаривши їх і знявши шкірку, і нарізаний дрібно часник.
Тушіте, помішуючи 5-7 хвилин.
Тісто приготуйте таке ж, що і на пельмені або манти. З'єднайте воду і яйце, додайте 0, 5 ç.l. Солі, збийте і частинами додайте борошно. Готове тісто має бути досить туге. Але еластичне, щоб з ним було легко працювати. Зберіть його в кулю, накрийте і дайте полежати 20-30 хвилин.
Тим часом м'ясо промийте, обсушити, наріжте шматочками і подрібніть за допомогою м'ясорубки.
Додайте нарізаний дрібно цибулю, подрібнену зелень, сіль і перець за смаком. Можна додати так само будь-які улюблені спеції.
Додайте сюди ж вміст сковороди.
Ретельно перемішайте. Начинка готова.
Тісто розділи 3-4 частини, щоб було легше з ним працювати. Кожну частину розкачати в пласт, товщиною близько 3 мм і виріжте кружечки діаметром 8-10 см. По центру покладіть начинку.
З'єднайте краю в формі косички. На фото показати це важко, рекомендую подивитися відео, яких в інтернеті на даний момент маса. Готові курзе можна заморозити, а можна відразу відварити в киплячій підсоленій воді. Варимо близько 10 хвилин і подаємо з улюбленим соусом.
Смачного!