Рецепт Курзе з сиром фото

Курзе з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в тесті
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Kurze - національне блюдо Дагестану, ще один різновид пельменів. Начинка може бути найрізноманітніша, я сьогодні розповім, як приготувати курзе з сиром.

Опис приготування:

В якості начинки це може бути і сир, а може бути молода кропива, яйця, фарш. Відрізняються курзе від класичних вареників або пельменів способом ліплення. Дагестанські господині використовують під час ліплення прийом"косички" . Передати цей процес в фото важко, тому рекомендую подивитися відео з уроком ліплення. В іншому блюдо готується не складніше наших пельменів, виходить ситно і дуже смачно. Спробуйте!

  • Борошно - 300 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Кріп - 1 пучок
  • Сир - 400 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
курзе з сиром - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
курзе з сиром - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте воду, одне яйце і 0, 5 ç.l. Солі.
курзе з сиром - фото крок 3
Частинами додайте борошно.
курзе з сиром - фото крок 4
Замісити пружне і еластичне тісто. Зберіть тісто в кулю. Накрийте рушником і дайте відпочити.
курзе з сиром - фото крок 5
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі.
курзе з сиром - фото крок 6
Сир перекладіть в глибоку миску.
курзе з сиром - фото крок 7
Додайте до сиру обсмажену цибулю, яйце, подрібнений кріп, пропущений через прес часник, сіль і перець за смаком.
курзе з сиром - фото крок 8
Все ретельно перемішайте. Начинка готова.
курзе з сиром - фото крок 9
Від тесту відріжте шматок і тонко розкачати його як на пельмені. За допомогою відповідного за розміром склянки виріжте однакові кола.
курзе з сиром - фото крок 10
На кожен кружечок покладіть по 1-2 ç.l. Начинки.
курзе з сиром - фото крок 11
Сформуйте трикутники, защипуючи краю кіскою. Готові курзешкі можна заморозити про запас, а можна відразу відварити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин до повної готовності.
курзе з сиром - фото крок 12
Подавайте зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти