Курзе з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Kurze - національне блюдо Дагестану, ще один різновид пельменів. Начинка може бути найрізноманітніша, я сьогодні розповім, як приготувати курзе з сиром.
В якості начинки це може бути і сир, а може бути молода кропива, яйця, фарш. Відрізняються курзе від класичних вареників або пельменів способом ліплення. Дагестанські господині використовують під час ліплення прийом "косички" . Передати цей процес в фото важко, тому рекомендую подивитися відео з уроком ліплення. В іншому блюдо готується не складніше наших пельменів, виходить ситно і дуже смачно. Спробуйте!
- Борошно - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Сир - 400 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

У глибокій мисці з'єднайте воду, одне яйце і 0, 5 ç.l. Солі.

Частинами додайте борошно.

Замісити пружне і еластичне тісто. Зберіть тісто в кулю. Накрийте рушником і дайте відпочити.

Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі.

Сир перекладіть в глибоку миску.

Додайте до сиру обсмажену цибулю, яйце, подрібнений кріп, пропущений через прес часник, сіль і перець за смаком.

Все ретельно перемішайте. Начинка готова.

Від тесту відріжте шматок і тонко розкачати його як на пельмені. За допомогою відповідного за розміром склянки виріжте однакові кола.

На кожен кружечок покладіть по 1-2 ç.l. Начинки.

Сформуйте трикутники, защипуючи краю кіскою. Готові курзешкі можна заморозити про запас, а можна відразу відварити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин до повної готовності.

Подавайте зі сметаною. Смачного!