Борщ з кропивою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити обіднє меню? Хочу запропонувати вам дуже класний, апетитний і наваристий борщик. Якщо вам ще не доводилося куштувати такий варіант, обов'язково рекомендую рецепт на замітку!
Покажу, як приготувати борщ з кропивою. Для бульйону можна використовувати абсолютно будь-яке м'ясо або курку, наприклад, а також коріння і овочі. Для більш насиченого кольору можна додати томатну пасту або соус.
- М'ясо на кістці - 400 грам
- Кропива - 1 пучок
- Картопля - 3-4 штук
- Цибулина - 1 штука(+ порей за бажанням)
- Морква - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Сіль і перець - За смаком
- Олія - За смаком (вершкове і рослинне)
- Яйце перепелине - 6 штук (по бажанню )
- Оцет - 1 Ст. Ложка
1. М'ясо вимийте, відправте в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Варіть бульйон на повільному вогні після закипання, прибираючи піну, до м'якості м'яса.
2. Готове м'ясо акуратно дістаньте з бульйону, остудіть і відокремте від кісток.
3. Поставте бульйон знову на вогонь, доведіть до кипіння. Підсолити трохи і викладіть нарізану картоплю. Варіть хвилин 12-15 на середньому вогні.
4. На сковороді розігрійте олію, викладіть подрібнені овочі і обсмажте до м'якості.
5. Кропиву промийте, обсушити.
6. Викладіть на сковороду, додайте вершкове масло і тушкуйте на повільному вогні хвилин 5, помішуючи.
7. У каструлю викладіть овочі та м'ясо. Варіть хвилин 5 ще. В кінці додайте перець (або інші спеції за смаком) і оцет (краще винний). Через хвилину можна зняти борщ з вогню і під кришкою залишити ще хвилин на 20 перед подачею.
8. Подавати борщ з кропивою можна, доповнивши його сметаною, зеленню і смаженим яйцем, наприклад.
Смачного!
Смачного!