Диву з кропивою
(покроковий рецепт з фото)
Весняний рецепт чуду. Начинка з кропиви з додаванням яєць і сиру. Поєднання просте, але дуже вдале. Диву всередині м'які і соковиті, а зовні запікається легка скоринка. Беріть на замітку рецепт!
Для чуду готують найрізноманітніші начинки. Кропиву поєднують зі смаженою цибулею або, як в даному варіанті, з сиром і яйцем.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вода - 80 мілілітрів
- Сіль - 2 щіпки
- Олія соняшникова - 15-20 мілілітрів(10 мл. - в тісто, інше для приготування)
- Яйця - 2-3 штук
- Сир - 150 грам
- Кропива - 3 пучка
- Чорний перець - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо борошно, додаємо сіль і масло. Теплу воду наливаємо порціями і замішуємо тісто.
Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
Кропиву заливаємо окропом. Потім, промиваємо і відбираємо молоді листочки. Воду зливаємо.
У миску насипаємо подрібнені варені яйця і сир.
Додаємо нарізану кропиву, сіль і перець.
Тісто розділяємо на 8 частин. Кожну частину тіста розкочуємо в дуже тонкий корж. На половину тіста викладаємо начинку.
Накриваємо другою частиною тіста і краю защипуємо.
Сковороду розігріваємо і змащуємо маслом. Диву запікаємо з двох сторін до легкої і рум'яної скоринки.
Викладаємо на плоску тарілку.
Диву з кропивою подаємо гарячими. Можна доповнити часниковим соусом і овочами. Смачного!