Рецепт Диву з картоплею даргинского фото

Диву з картоплею даргинского
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто, М'ясо, Овочі, Дріжджове тісто
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На полуденок
Випічка

Традиційна їжа даргинцев здатна перенести на сотні років назад в епоху землеробства і скотарства. Саме цей характер відбивається в чуду з картоплею, приготованого в домашніх умовах.

Диву може готуватися з будь-якою начинкою за смаком, але класичний варіант - чуду з картоплею даргинского. Саме поєднання м'яса і картоплі в дріжджовому тесті дарує нам цей впізнаваний смак. Традиційно чуду готується з яловичини, за зовнішнім виглядом випічка нагадує закритий дріжджовий пиріг з начинкою. Розповідаю і показую, як приготувати чуду з картоплею драгінское.

  • Вода - 2 склянки
  • Дріжджі - 10 грам
  • Сіль - За смаком
  • Яловичина - 500 грам
  • Картопля - 3-5 штук
  • Борошно - 4-5 склянок
  • Яйце - 1 штук (для змазування)
  • Вершкове масло - За смаком (для змазування)
  • Спеції - За смаком
диву з картоплею даргинского - фото крок 1
1. Диву - це, по суті, закритий пиріг з начинкою з дріжджового тіста. Готується він просто: для початку нам потрібно приготувати класичне безопарне дріжджове тісто. У воді (можна взяти кефір, тоді тісто буде легше) розводимо дріжджі, додаємо сіль і борошно. Замішуємо круте тісто, залишаємо його в теплі для підняття.
диву з картоплею даргинского - фото крок 2
2. В середньому для приготування дріжджового тіста потрібен один годину. Якщо у вас немає часу і гості на порозі, візьміть вже готове тісто. Отже, розгортаємо пласт товщиною не більше 1 см.
диву з картоплею даргинского - фото крок 3
3. На тісто викладаємо нарізане кубиками м'ясо (яловичину або свинину).
диву з картоплею даргинского - фото крок 4
4. Зверху викладаємо нарізаний тонкими слайсами (як на чіпси) картопля.
диву з картоплею даргинского - фото крок 5
5. Закриваємо аналогічним шаром тіста і змащуємо яйцем (можна одним жовтком). Тепер відправляємо наше чуду з картоплею даргинского в духовку на 30 хвилин.
диву з картоплею даргинского - фото крок 6
6. Коли на поверхні з'явиться рум'яна кірочка, наше чуду з картоплею даргинского можна вважати готовим. Даємо випічці трохи постояти, після чого можна її подавати до столу.
диву з картоплею даргинского - фото крок 7
7. Перед подачею ще тепле чуду з картоплею даргинского потрібно змастити вершковим маслом, після чого подавати до столу.

Схожі рецепти