Диву з картоплею даргинского
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна їжа даргинцев здатна перенести на сотні років назад в епоху землеробства і скотарства. Саме цей характер відбивається в чуду з картоплею, приготованого в домашніх умовах.
Диву може готуватися з будь-якою начинкою за смаком, але класичний варіант - чуду з картоплею даргинского. Саме поєднання м'яса і картоплі в дріжджовому тесті дарує нам цей впізнаваний смак. Традиційно чуду готується з яловичини, за зовнішнім виглядом випічка нагадує закритий дріжджовий пиріг з начинкою. Розповідаю і показую, як приготувати чуду з картоплею драгінское.
- Вода - 2 склянки
- Дріжджі - 10 грам
- Сіль - За смаком
- Яловичина - 500 грам
- Картопля - 3-5 штук
- Борошно - 4-5 склянок
- Яйце - 1 штук (для змазування)
- Вершкове масло - За смаком (для змазування)
- Спеції - За смаком
1. Диву - це, по суті, закритий пиріг з начинкою з дріжджового тіста. Готується він просто: для початку нам потрібно приготувати класичне безопарне дріжджове тісто. У воді (можна взяти кефір, тоді тісто буде легше) розводимо дріжджі, додаємо сіль і борошно. Замішуємо круте тісто, залишаємо його в теплі для підняття.
2. В середньому для приготування дріжджового тіста потрібен один годину. Якщо у вас немає часу і гості на порозі, візьміть вже готове тісто. Отже, розгортаємо пласт товщиною не більше 1 см.
3. На тісто викладаємо нарізане кубиками м'ясо (яловичину або свинину).
4. Зверху викладаємо нарізаний тонкими слайсами (як на чіпси) картопля.
5. Закриваємо аналогічним шаром тіста і змащуємо яйцем (можна одним жовтком). Тепер відправляємо наше чуду з картоплею даргинского в духовку на 30 хвилин.
6. Коли на поверхні з'явиться рум'яна кірочка, наше чуду з картоплею даргинского можна вважати готовим. Даємо випічці трохи постояти, після чого можна її подавати до столу.
7. Перед подачею ще тепле чуду з картоплею даргинского потрібно змастити вершковим маслом, після чого подавати до столу.