Диву з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Чудо, як смачно! Ось перша думка виникає в голові, коли спробуєш дагестанські чуду з картоплею. Перевагою цієї страви є те, що ви можете нескінченно експериментувати з начинкою.
Приготуємо чуду з картоплею в домашніх умовах. За бажанням в начинку можна додавати зелень і будь-які інші продукти, які вам подобається. Я пропоную класичний варіант цієї страви, але ж включати фантазію ніхто не забороняє Дивіться, як приготувати чуду з картоплею. Це просто!
- Кефір - 200 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Картопля - 5 штук
- Сир Адигейський - 250 грам
- Вершкове масло - За смаком
Відваріть картоплю до готовності. Потім розімніть його (в сухому вигляді) в пюре і змішайте з тертим сиром. Це і буде начіка.
З кефіру, борошна, солі та соди замішуємо м'яке і еластичне тісто. Поділяємо тісто на частини (кружечки). Бажано, щоб кефір був кімнатної температури.
Розкачуємо кожну грудочку в тонкий круглий пласт.
На одну половину пластів викладаємо начинку, яку ми зробили з самого початку.
Загортаємо вільну частину тесту. Краї акуратно защипуємо пальцями, щоб тісто не порвалося.
Обсмажуємо чуду на сухій сковороді з двох сторін до приємною золотистої скоринки.
Змащуємо готове ласощі м'яким вершковим маслом і подаємо до столу. Смачного!