Зелені щи з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Зелені щи - саме літній російське блюдо! Ми їх готуємо починаючи з ранньої весни, коли з'являється перша зелень і протягом усього літа. Ділюся своїм улюбленим рецептом!
Щоб не зіпсувати колір щей всю зелень необхідно додавати в самому кінці варіння. При цьому Ви збережете більшу кількість вітамінів. А подавати зелений борщ найкраще зі сметаною. Дуже смачно!
- М'ясо на кістці - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Картопля - 3-4 штук
- Сочевиця - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки (відварне)
- Вода - 2 L
- Спеції - За смаком
- Зелень - 1 Пучков (щавель, кріп, петрушка, Зелена цибуля)
Відваріть м'ясо на кістці до готовності. Потім м'ясо вийміть, штам бульйон. М'ясо трохи остудіть і відокремте від кісток. Бульйон поверніть на плиту. Додайте до нього нарізану картоплю.
Поки картопля вариться окремо обсмажте моркву і цибулю. Додайте готову зажарку до бульйону.
Додайте в суп сочевицю і поверніть м'ясо. Проваріть все разом хвилин 15.
В кінці варіння додайте в суп нарізані яйця і нарізану зелень - щавель, цибуля зелена, кріп, петрушку. За смаком з сіллю. Доведіть суп до кипіння і вимкніть. Дайте трохи постояти.
Смачного!