Рецепт Зелені щи з сочевицею фото

Зелені щи з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Зелень
На обід, На вечерю, Літні
Супи, Щи

Зелені щи - саме літній російське блюдо! Ми їх готуємо починаючи з ранньої весни, коли з'являється перша зелень і протягом усього літа. Ділюся своїм улюбленим рецептом!

Щоб не зіпсувати колір щей всю зелень необхідно додавати в самому кінці варіння. При цьому Ви збережете більшу кількість вітамінів. А подавати зелений борщ найкраще зі сметаною. Дуже смачно!

  • М'ясо на кістці - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штук
  • Морква - 1 штук
  • Картопля - 3-4 штук
  • Сочевиця - 1/2 склянки
  • Яйце - 2 штуки (відварне)
  • Вода - 2 L
  • Спеції - За смаком
  • Зелень - 1 Пучков (щавель, кріп, петрушка, Зелена цибуля)
зелені щи з сочевицею - фото крок 1
Відваріть м'ясо на кістці до готовності. Потім м'ясо вийміть, штам бульйон. М'ясо трохи остудіть і відокремте від кісток. Бульйон поверніть на плиту. Додайте до нього нарізану картоплю.
зелені щи з сочевицею - фото крок 2
Поки картопля вариться окремо обсмажте моркву і цибулю. Додайте готову зажарку до бульйону.
зелені щи з сочевицею - фото крок 3
Додайте в суп сочевицю і поверніть м'ясо. Проваріть все разом хвилин 15.
зелені щи з сочевицею - фото крок 4
В кінці варіння додайте в суп нарізані яйця і нарізану зелень - щавель, цибуля зелена, кріп, петрушку. За смаком з сіллю. Доведіть суп до кипіння і вимкніть. Дайте трохи постояти.
зелені щи з сочевицею - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти