Запікання яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина несправедливо заслужила репутацію жорсткого м'яса, яке складно готувати в духовці. Насправді запікання яловичини - процес нескладний, потрібно просто вибрати правильний рецепт.
У домашніх умовах зовсім нескладно приготувати соковиту і м'яку яловичину. Її можна відварити, гасити або смажити. Але як на мене, запікання яловичини -самий смачний спосіб приготування цього непростого в образеніі м'яса. Я хочу поділиться рецептом, як зробити запікання яловичини в спеціях і цибулі. За цим рецептом м'ясо вийде м'яким і не зажадає від вас бути асом кулінарної майстерності.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Сушений часник - 1/2 чайних ложки
- Орегано - 1/4 чайних ложки
- Червоний перець мелений - 1/4 чайних ложки
- Сушений базилік - 1/2 чайних ложки
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Курячий бульйон - 2 склянки (можна замінити водою)
1
Перед приготуванням м'ясо помийте і злегка просушіть паперовою серветкою.
2
У тарілці перемішайте спеції і добре змастити м'ясо з усіх боків, після чого залиште на годину-півтори на кухні, щоб спеції добре просочили м'якоть.
3
Цибуля почистіть і поріжте півкільцями. Викладіть шаром на деко змащений маслом.
4
Зверху покладіть яловичину, влийте бульйон і накрийте фольгою. Поставте в розігріту до 180 градусів приблизно на 2 годину.
5
Коли м'ясо приготуватися? відкрийте фольгу і знову поставте м'ясо в духовку, щоб воно запеклось до рум'яної скоринки, буквально на 5-10 хвилин.
6
Дістаньте готове ароматне м'ясо і знову накрийте фольгою і залиште хвилин на 10 відпочивати. Це робиться для того, щоб при нарізці м'ясо зберегло сік і не було жорстким і пересушеним.