Рецепт Запікання горбуші фото

Запікання горбуші
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.

Червону рибу не потрібно довго готувати, їй досить кілька хвилин, тому можна по-швидкому зробити її на вечерю або на свято. Розповідаю вам, як приготувати запікання горбуші.

Опис приготування:

Серед великої різноманітності складно вибрати. Не потрібно загортати рибу в фольгу або в пергамент, вона готується на решітці в духовці. З нею добре поєднуються будь-які спеції, овочі та гарніри. Запікайте філе цілком, потім розріжте його на шматочки перед подачею на стіл. Подавайте блюдо відразу після запікання.

  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Горбуші - 0, 5 кілограма
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
запікання горбуші - фото крок 1
1. У миску викладіть вершкове масло, до нього влийте лимонний сік, сіль і перець.
запікання горбуші - фото крок 2
2. Надішліть миску в мікрохвильову піч на кілька секунд (20-25 секунд). Вимийте рибку і витріть її насухо, змастіть отриманою сумішшю всю тушку.
запікання горбуші - фото крок 3
3. Змастіть рослинним маслом грати в духовці, викладіть на неї рибу, а вниз встановіть піддон.
запікання горбуші - фото крок 4
4. Запікайте рибку в розігрітому до 220 градусів духовці 15-20 хвилин.
запікання горбуші - фото крок 5
5. Дістаньте рибку з духовки і розріжте на шматочки, подавайте з овочевим салатом або іншим гарніром.

Схожі рецепти