Запікання горбуші
(покроковий рецепт з фото)
Червону рибу не потрібно довго готувати, їй досить кілька хвилин, тому можна по-швидкому зробити її на вечерю або на свято. Розповідаю вам, як приготувати запікання горбуші.
Серед великої різноманітності складно вибрати. Не потрібно загортати рибу в фольгу або в пергамент, вона готується на решітці в духовці. З нею добре поєднуються будь-які спеції, овочі та гарніри. Запікайте філе цілком, потім розріжте його на шматочки перед подачею на стіл. Подавайте блюдо відразу після запікання.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Горбуші - 0, 5 кілограма
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 щіпка

1. У миску викладіть вершкове масло, до нього влийте лимонний сік, сіль і перець.

2. Надішліть миску в мікрохвильову піч на кілька секунд (20-25 секунд). Вимийте рибку і витріть її насухо, змастіть отриманою сумішшю всю тушку.

3. Змастіть рослинним маслом грати в духовці, викладіть на неї рибу, а вниз встановіть піддон.

4. Запікайте рибку в розігрітому до 220 градусів духовці 15-20 хвилин.

5. Дістаньте рибку з духовки і розріжте на шматочки, подавайте з овочевим салатом або іншим гарніром.