Рецепт Запіканка з локшини і курки фото

Запіканка з локшини і курки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Молочні продукти , Птах , Курка , Локшина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.

Ніколи не готували запіканку з макаронів? дуже даремно, адже це блюдо просте, смачне і ситне. Можна зробити велику порцію або маленьку. Розповім, як приготувати запіканку з локшини і курки.

Опис приготування:

Блюдо добре тим, що можна використовувати раніше приготовлену локшину і м'ясо, а можете приготувати їх безпосередньо перед початком. Така запіканка відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Їжте її гарячої, краще відразу після приготування.

  • Яєчна локшина - 3 склянки
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Гриби - 150 грам
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Бульйон - 0, 5 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Сіль, мелений перець - За смаком
  • Куряче м'ясо - 400 грам (відварне)
  • Чеддер - 100 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
запіканка з локшини і курки - фото крок 1
1. Відваріть локшину в підсоленій воді і відкиньте на сито. У сковороді розтопіть 3 столові ложки вершкового масла і викладіть цибулю, обсмажте його протягом 5 хвилин, потім додайте подрібнені гриби, готуйте близько 5 хвилин.
запіканка з локшини і курки - фото крок 2
2. У сковороду до цибулі і грибів додайте борошно, перемішайте і обсмажте до утворення густої маси.
запіканка з локшини і курки - фото крок 3
3. Тонкою цівкою влийте бульйон, перемішайте.
запіканка з локшини і курки - фото крок 4
4. Після бульйону влийте молоко, перемішайте гарненько.
запіканка з локшини і курки - фото крок 5
5. Варіть соус близько 5-7 хвилин, щоб він став густим.
запіканка з локшини і курки - фото крок 6
6. Візьміть форму для запікання, викладіть на дно локшину і розподіліть її в один шар.
запіканка з локшини і курки - фото крок 7
7. Поверх локшини викладіть приготований вершково-грибний соус.
запіканка з локшини і курки - фото крок 8
8. Варену курку розберіть на волокна і додайте в форму для запікання, перемішайте. Розтопити вершкове масло і змішайте з панірувальними сухарями, розподіліть поверх запіканки, посипте тертим сиром. Запікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці близько 30 хвилин.
запіканка з локшини і курки - фото крок 9
9. Перед подачею на стіл злегка остудіть запіканку і насолоджуйтеся нею.

Схожі рецепти