Запіканка з локшини і курки
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не готували запіканку з макаронів? дуже даремно, адже це блюдо просте, смачне і ситне. Можна зробити велику порцію або маленьку. Розповім, як приготувати запіканку з локшини і курки.
Блюдо добре тим, що можна використовувати раніше приготовлену локшину і м'ясо, а можете приготувати їх безпосередньо перед початком. Така запіканка відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Їжте її гарячої, краще відразу після приготування.
- Яєчна локшина - 3 склянки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Luk-salotų - 1 штука
- Гриби - 150 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Бульйон - 0, 5 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Куряче м'ясо - 400 грам (відварне)
- Чеддер - 100 грам
- Пармезан - 50 грам
- Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
1. Відваріть локшину в підсоленій воді і відкиньте на сито. У сковороді розтопіть 3 столові ложки вершкового масла і викладіть цибулю, обсмажте його протягом 5 хвилин, потім додайте подрібнені гриби, готуйте близько 5 хвилин.
2. У сковороду до цибулі і грибів додайте борошно, перемішайте і обсмажте до утворення густої маси.
3. Тонкою цівкою влийте бульйон, перемішайте.
4. Після бульйону влийте молоко, перемішайте гарненько.
5. Варіть соус близько 5-7 хвилин, щоб він став густим.
6. Візьміть форму для запікання, викладіть на дно локшину і розподіліть її в один шар.
7. Поверх локшини викладіть приготований вершково-грибний соус.
8. Варену курку розберіть на волокна і додайте в форму для запікання, перемішайте. Розтопити вершкове масло і змішайте з панірувальними сухарями, розподіліть поверх запіканки, посипте тертим сиром. Запікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці близько 30 хвилин.
9. Перед подачею на стіл злегка остудіть запіканку і насолоджуйтеся нею.